Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Edmond Machtensstadion
Westerlo pakt drie punten op Brussels
Thomas Dubois

Brussels is er niet in geslaagd punten te pakken in z’n eerste wedstrijd van het seizoen. In eigen huis was Westerlo een maatje te sterk. Het werd 0-1 voor de troepen van Jan Ceulemans, Tom Van Imschoot scoorde het doelpunt.

Bij Brussels moest coach Albert Cartier het nog doen zonder nieuwe aanwinst Fort, hij is nog niet speelgerechtigd. Haydock kwam aan de aftrap door de blessure van Le Postollec. Ceulemans kon niet rekenen op Dirar en Modubi. Ogunsoto en Van Hout mochten het proberen in de spits. De eerste helft was een maat voor niks. Beide ploegen speelde ongeïnspireerd en balverlies was legio. Het waren enkel Van Hout en Ogunsoto die in de eerste helft voor wat gevaar konden zorgen. Hun schoten gingen naast. Beide ploegen gingen met een scoreloze stand de rust in.

Tien minuten na de rust mocht het publiek dan toch eens rechtveren. Het waren de bezoekers die een doelpunt aantekenden. Wagemakers zorgde voor de voorbereiding en Van Imschoot had het leer maar tegen de netten te trappen. Kort daarna sloeg het noodlot toe bij Westerlo. Wim Mennes verdween met twee gele kaarten in de kleedkamer. Dat was het sein voor Brussels om wat terug te doen. Lutula, die eenzaam in de spits stond, schoot naast. Een kwartier voor tijd was het niet de score die in evenwicht kwam, maar het aantal spelers op het veld. Ook Petö pakte een tweede gele kaart. Westerlo werd nu opnieuw wat gevaarlijker, maar verder dan pogingen van invaller Dekelver en Wagemakers leidde dat niet. Jan Ceulemans pakt zo bij z’n terugkeer meteen de drie punten. Brussels blijft met lege handen achter.