Stadion: Le Canonnier
Gent scoort driepunter in Moeskroen
Philippe Crols

AA Gent heeft zijn eerste competitiewedstrijd vrij eenvoudig gewonnen. De troepen van Trond Sollied bleken te sterk voor die van Marc Brys. De Oost-Vlamingen wonnen met overtuigende 1-4-cijfers.

De wedstrijd begon al meteen heel aardig. De tiende minuut was nog niet weggetikt of het stond al 1-1. Eerst waaide een vrijschop van Gregoire in doel, maar de reactie van Moeskroen was snel daar. Jorgacevic legde Tomou neer en een strafschop was het gevolg. Daarvan maakte Custovic dankbaar gebruik om zijn eerste van het seizoen te netten. Lang genieten kon Moeskroen echter niet, want vijf minuten later was de thuisploeg weer op achtervolgen aangewezen. Op aangeven van Stoica maakte Gregoire zijn tweede van de avond, 1-2. Daarna bleef AA Gent de wet dicteren en was Volders er in zijn eentje zowat verantwoordelijk voor dat beide teams gingen rusten met 1-2.

De tweede helft was heel wat minder. Pas twintig minuten voor tijd kregen we de eerste goede kans te zien. Tomou miste de kans op de gelijkmaker. Meteen het kantelmoment van de partij, want een minuut later stond het 1-3. Olufade schilderde de bal op het hoofd van Zewlakow en de 1-3 was een feit. In de slotfase legde invaller Vermouth de 1-4 nog tegen de touwen. Gent pakt dus meteen de drie punten en heeft zijn start niet gemist.