Stadion: Luminus Arena
Genk maakte indruk tegen Cercle
Yves Dekoning

Racing Genk - Cercle Brugge 3-1
Racing Genk heeft relatief vlot gewonnen van Cercle Brugge. De Limburgers kwamen snel op voorsprong. Na rust hadden ze verschillende kansen om de voorsprong verder uit te diepen.

Genk ging op zoek naar vertrouwen met het oog op de trip naar Sarajevo. De Limburgers zochten dan ook meteen naar de voorsprong en na acht minuten spelen was het al raak. Mohamed Dahmane zette zich sterk door op rechts en zijn voorzet werd binnengekopt door Ivan Bosnjak. Genk bleef domineren en kansjes creëren, maar de verdediging bleek nog niet al te secuur. Bij een hoekschop had Logan Bailly een ultieme reflex nodig. In de 21ste minuut werd het via Tom Soetaers 2-0. Na een knappe solo haalde hij verschroeiend hard uit. De bal zoefde in de winkelhaak binnen. Racing leek op weg naar een monsterscore, maar drie minuten later sloeg Cercle terug. Stijn De Smet zette Hans Cornelis in de wind en versloeg Bailly. Genk speelde nu iets voorzichtiger, maar kwam tien minuten voor de pauze toch 3-1 voor. Bram Verbist had geen verhaal tegen de vrije trap van Jean Philippe Caillet.

Ook na rust bleef Genk de betere ploeg. Cercle probeerde wel, maar de thuisploeg had alles onder controle en speelde nog de beste kansen bij elkaar. Zo waren er mooie kopbalkansen en afstandsschoten. Vooral Jelle Vossen wou graag zijn goaltje meepikken. Soetaers pakte uit met een halve volley, maar werd gestuit door de dwarsligger. Aan de overkant moest Bailly nog één keer ingrijpen bij een doorbraak van Tom De Sutter. Vlak voor tijd was Dahmane nog dicht bij de 4-1, maar de paal stond in de weg. Genk kwam beter voor de dag dan tegen Sarajevo. Welke lessen kan Hugo Broos uit dit duel trekken?