Het woord is aan Club en Genk

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Het woord is aan Club en Genk
Foto: © SC

Anderlecht heeft de eerste driepunter beet, dus is het woord nu aan de andere titelpretendenden. Racing Genk en Club Brugge komen vanavond al aan bod. Winnen ook zij hun seizoensopeners, of komt er meteen een kloofje?

Genk heeft er een zware week opzitten. De Limburgers moeten vanavond aan de bak tegen Cercle Brugge. Hopelijk is de Europese kater van tegen Sarajevo al verteerd, anders wacht mogelijk een nieuwe zware avond. Volgens technisch directeur Reynders zal Genk pas over enkele weken op niveau zijn. Houdt hij dan rekening met vroeg puntenverlies?

Club Brugge opent ondertussen in het eigen Jan Breydelstadion het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen Bergen. Vorig seizoen was datzelfde Bergen met een 0-0 verantwoordelijk voor de eerste kleine crisis op Olympia. Bezorgen de Draken Club opnieuw een vroege kater?

Het wordt ook uitkijken naar Germinal Beerschot, door waarnemers opvallend vaak getipt als dé revelatie van het seizoen. De Ratten openen het seizoen op het veld van Dender, dat het in de jaarlijkse peilingen een stuk slechter doet. Zelden werd een ploeg zo vastgepind op de achttiende plaats als Dender dit jaar. Geeft de neo-eersteklasser alle waarnemers lik op stuk? Of voldoet Germinal Beerschot toch aan de verwachtingen?

Ook in Charleroi zijn de verwachtingen hooggespannen. Niet zozeer in de media, wel bij het bestuur. Voorzitter Abbas Bayat waagde zelfs titelambities uit te spreken. Dan mag Roeselare geen probleem zijn, zou je denken. Of verliest Philippe Van de Walle toch zijn eerste punten als hoofdtrainer, na de 12 op 12 vorig seizoen?

Winnen, dat wordt ook van Lokeren verwacht. Georges Leekens verraste afgelopen zomer vriend en vijand met een transfer naar Lokeren. Daar opent hij het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden. Voorzitter Roger Lambrecht liet al weten minder veeleisend te zullen zijn, maar puntenverlies tegen STVV staat wellicht niet in zijn scenario. Of heeft Roger dan toch zijn temperament verloren?

En oh ja, de Caje is terug! Na een sabatjaar zit Jan Ceulemans weer in de dug out bij zijn Westerlo. Dat Westerlo neemt het vanavond op tegen FC Brussels. Ceulemans' laatste officiële wedstrijd was een smadelijke 4-1 nederlaag tegen AA Gent. Gaat het dit keer beter?

Vragen, vragen en nog eens vragen. Maar voorlopig geen antwoorden. Die verneemt u vanavond, uiteraard ook op Voetbalkrant.

En denk erom: ook u kan winnen als u voor Bwin kiest !

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties