Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Charles Tondreau
Standard pakt punt in Waalse derby
Dirk Pieters

Standard heeft zondagavond een steek laten vallen. De Rouches kwamen in de Waalse derby tegen Bergen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Igor De Camargo zorgde vlak na rust voor het bezoekende doelpunt, maar in de slotfase kopte Zoko de 1-1 op het bord.

De Rouches begonnen met Renard en Jovanovic op de bank, Bergen kon niet rekenen op Seka en Krivic.

De thuisploeg kreeg al in de beginfase een goede kans. Tubi kon een voorzet van Jay bijna in doel werken. Standard reageerde meteen, maar het schot van De Camargo ging hoog over. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan. Bergen speelde goed mee en kwam meermaals gevaarlijk voor het doel van Espinoza. Na een kwartier kwam Standard dan toch onder de Bergense druk onderuit. Het waren nu de bezoekers die het initiatief overnamen en een enorme kans kregen via Toama. De volley van de middenvelder werd van de lijn gehaald. Ook de allerlaatste kans van de eerste helft was voor Standard, maar De Camargo kreeg de bal niet meer voorbij doelman Berthelin.

De tweede helft begon uitstekend voor de Rouches. De Camargo schoot zijn club al na drie minuten op voorsprong. Witsel kreeg de bal tot bij De Camargo, de aanvaller twijfelde niet en zorgde zo voor de 0-1. Bergen had niet meteen een reactie op het vroege doelpunt van Standard. De thuisploeg probeerde het wel, maar echt dreigen zat er in het begin van de tweede helft niet meer in. In de slotfase zette Bergen nog alles op alles. Zoko kwam twintig minuten voor tijd bijna tot scoren, maar Marcos haalde de bal spectaculair van de lijn. Ook nadien bleef Bergen het doel van Standard bestoken, met onder meer een bal op de paal. Dat resulteerde in de allerlaatste minuut dan ook in de gelijkmaker. Brahami dribbelde Witsel en zette de bal goed voor tot bij Zoko. Die knikte de bal voorbij Espinoza: 1-1.

Een verdiend gelijkspel voor Bergen, dat zo na Racing Genk ook Standard thuis punten afsnoept. De Rouches verliezen twee dure punten en zien zo eerste achtervolger Club Brugge tot op drie punten komen.