Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Het Kuipje
Westerlo schiet er zes binnen
T. Coremans

Ondanks de vele geblesseerden bij de bezoekers kreeg hoofdtrainer Dirk Geeraerd een meer dan volwaardige eersteklasser op de been. Belangrijkste afwezigen waren Smits, Joseph-Augustin, Sierens, Oyen, Akgül en Tanghe. Na een mooi gelijkspel tegen landskampioen Anderlecht trok Roeselare met het nodige vertrouwen richting Westerlo. Jan Ceulemans wou de volle drie punten thuishouden. Na een schamel gemiddelde van één puntje per wedstrijd vertoefde Westerlo op een veilige twaalfde plaats maar het geleverde spel kon en moest beter.

Furieus, als tijdens de sterke jaren van Westerlo in het Kuipje. Zo kon je de start noemen. De inkt vloeide nog maar net in de perstribune of de bal verdween al achter doelman Biebauw. Na een uitstekende voorzet van Van Hout verraste Farssi, met een knappe kopbal, vriend en vijand. 1-0, na amper een minuut voetballen. Westerlo rustte na deze voorsprong niet op zijn lauweren. Het bleef druk uitoefenen en creëerde kans na kans. Delen en Coelho bleken nog niet trefzeker genoeg om de score te verdubbelen. Na tien minuten was het dan toch raak. Van Hout baande zich een weg doorheen de witte muur van de West-Vlamingen. Hij omzeilde op de koop toe de doelman en legde de 2-0 in de netten.

Roeselare stond nu voor een loodzware opdracht. Hun eerste kansje kwam er via Kpaka. Het bleef bij een waarschuwing. Na een hard contact tussen Mirvic en Coelho was het de Bosniër die noodgedwongen moest worden vervangen. Van Loo was zijn vervanger. Aan de overkant probeerde Coelho het met een venijnige lobbal die maar net naast zweefde. De bezoekers konden geen vuist maken. Na een onbegrijpelijke misser van Van Hout was het welletjes geweest voor Vaesen. Hij kon de druk niet meer aanzien en haalde Coelho, die alleen afging op doel, neer. Rode kaart voor Daan Vaesen en de boeken toe voor KSV Roeselare. Gezien het huidige wedstrijdbeeld leek de tweede helft te gaan afstevenen op een formaliteit.

Na de rust werd al gauw duidelijk dat de thuisploeg niet bij de pakken bleef zitten. Zij wilden het opgekomen thuispubliek iets teruggeven voor de magere resultaten van de voorbije weken. Na een dribbelvaardige actie van Dirar zette hij de bal voor tot bij de alweer vrijstaande Farssi. Hij legde simpelweg zijn tweede van de avond binnen, 3-0. Westel demonstreerde en veegde de bezoekers van de mat. Voor de manschappen van Dirk Geeraerd kon de wedstrijd niet snel genoeg afgelopen zijn. Zeker na de actie van Coelho die, twintig minuten voor tijd, de 4-0 binnentrapte. Genoeg denk je dan. Maar Van Den Eede en even later Coelho, met zijn tweede, deden er nog een schep bovenop. Zij brachten de stand respectievelijk op 5-0 en 6-0.

Een enorme opsteker voor Jan Ceulemans, die hierdoor weer alle krediet veiligstelt. Voor de bezoekers een serieuze dreun na de halve stunt tegen Anderlecht. Roeselare ontvangt komende week hekkensluiter STVV. In de hoop daar weer alles recht te trekken, kan er eerst nog een weekje getraind worden. [AN]