Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Le Canonnier
Racing Genk laat opnieuw punten liggen
Dirk Pieters

Racing Genk leed voor de tweede keer op rij puntenverlies op verplaatsing. Na de 1-1 draw tegen Bergen kon het ook nu niet winnen tegen Moeskroen. De bezoekers kwamen wel nog op voorsprong, maar in de tweede helft gaven de Limburgers de voorsprong uit handen.

De eerste helft liet Moeskroen de bezoekers komen, maar Racing Genk bakte er in de beginfase niet echt veel van. Toch waren de beste kansen voor de Limburgers. Vooral Barda was regelmatig gevaarlijk, maar ook hij kon niet voor een doelpunt zorgen. Het was pas op slag van rust dat Vrancken zijn club op voorsprong kopte: 0-1. Dat was niet onverdiend, want de bezoekers hadden de partij in handen.

In de tweede helft vergat Genk te voetballen en dat leverde enkele gevaarlijke standjes op voor het doel van Bailly. Moeskroen kreeg terug hoop en de gelijkmaker van invaller Custovic vanop de stip was dan ook even logisch als verdiend. De thuisploeg ging na de gelijkmaker door en maakte zelfs aanspraak op meer. Het was Tomou die de 2-1 aan de voet had, maar hij miste scherpte in de afwerking. Ook Fellahi kreeg nog een goede kans, Bailly stopte zijn schot. Racing Genk laat zo twee dure punten liggen, het ziet Club én Cercle Brugge over zich heen wippen. [AN]