Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Achter de Kazerne
Cercle haalt met 0-4 uit op KV Mechelen
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zaterdagavond in eigen huis met 0-4 verloren van Cercle Brugge. Voor de bezoekers scoorden De Sutter (tweemaal), Desmet en Portier.

Bij KV Mechelen was Van Goethem geschorst. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Genk kwam Persoons terug uit schorsing. Chen is langdurig out met een blessure. In zijn plaats kwam Vanbelle aan de aftrap. Geudens moest wijken voor Kielo-Lezi. Cercle trad aan met dezelfde ploeg als tegen Sint-Truiden.

De thuisploeg begon het best aan de partij en de eerste kans was ook voor hen. Persoons haalde van net buiten de zestien uit, maar Verbist had geen moeite met dit schot. Ook de volgende kans was voor de thuisploeg. Kielo-Lezi kon vanop rechts voorzetten in de loop van Vleminckx, die leek de bal te gaan binnentikken maar Verbist was alert en redde. Aan de overkant kopte De Sutter net na het kwartier een hoekschop over. Iets later werden de Mechelaars uit verband gespeeld, Gombami leek te gaan scoren maar zijn schot werd door Mellemans uit het doel gemept. Rood voor de Mechelse middenvelder en strafschop. Serbebrennikov schoot deze penalty naast. Cercle kwam dan toch op voorsprong. Alweer een actie vanop rechts, Desmet kon doorgaan en schieten maar Adamovic redde met één hand. In de rebound kon De Sutter de bal wel binnen schieten. Na het doelpunt noteerden we weinig gevaar. Vijf minuten later zagen we een schot van Desmet dat gemakkelijk werd gepakt door Adamovic. Cercle sneed in die eerste helft gemakkelijk door de Mechelse verdediging. Stijn Desmet deed dat vlak voor rust nog eens, maar zijn schot belandde op de paal. Beide ploegen gingen rusten bij 0-1.

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten of het stond al 0-2. Desmet kon op rechts mooi doorgaan en voorzetten tot bij Iachtchouk, die de score verdubbelde. Nog geen twee minuten later stond het al 0-3. Adamovic verslikte zich in een terugspeelbal en De Sutter kon simpel doorgaan en scoren. Na dit doelpunt ging de wedstrijd op slot. Cercle was tevreden met deze stand en de thuisploeg kon niet beter. Trainer Maes bracht Nong, Bajevski en Geudens in de plaats van Kielo-Lezi, Vleminckx en Imschoot. Halverwege de tweede helft probeerde Dunkovic Verbist te verschalken met een lob, de poging ging over. Na een half uur kon de ingevallen Snelders doorgaan, maar Adamovic bracht redding met de voet. Aan de overkant liet de ingevallen Nong een nummertje zien , zijn schot ging net naast. Mechelen moest de kelk tot op de bodem ledigen. Na een hoekschop van Hasi werkte Portier de 0-4 binnen. Cercle wint zo heel gemakkelijk tegen een enorm zwak KV Mechelen.

Mechelen wordt zo laatste na de overwinning van Sint-Truiden. Beide ploegen staan op twee punten van Dender, dat op het veld van Club Brugge verloor. Cercle Brugge wordt derde, op één punt van Club Brugge. [AN]