Datum: 20/10/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
G. Beerschot kan thuis nog eens winnen
Dirk Pieters
| 0 reacties
G. Beerschot kan thuis nog eens winnen
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft thuis nog eens kunnen winnen. De Antwerpse club versloeg FC Brussels met 3-0. Malki zorgde voor twee doelpunten en ook invaller Verhoeven pikte zijn doelpuntje mee.

De thuisploeg zette Brussels meteen onder druk, maar dat leverde in de beginfase geen doelpunt op. Toch kwam Ederson meteen dicht bij de 1-0. Hij kopte de beste kans over. Nadien herstelde FC Brussels het evenwicht, maar het was de Antwerpse club die de score opende. Op een goeie uitbraak vond Colman zijn maatje Malki, die de bal onder Nys tegen het net knalde. Ook nadien bleef Germinal Beerschot het initiatief nemen, maar het bleef bij een 1-0 ruststand. 

Na de rust liet de thuisploeg Brussels meer in de match komen en dat leverde bijna de gelijkmaker op. De bezoekers lieten goede kansen liggen en vooral Lutula kreeg meermaals de kans om een doelpunt te maken. De bezoekers kregen even later dan toch het deksel op de neus. Het was opnieuw Malki die voor het doelpunt zorgde. In de slotfase werd Dosunmu nog gewisseld voor Verhoeven en de invaller bedankte door de 3-0 eindcijfers op het bord te trappen. Een cruciale zege voor Germinal Beerschot en trainer Harm Van Veldhoven, die de laatste weken zwaar onder vuur lag. [AN]

Vooraf