Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stayen
Sint-Truiden boekt eerste zege
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De Kanaries klopten thuis Zulte Waregem met 2-1. Daardoor wippen ze over KV Mechelen naar de zeventiende plaats.

Nochtans begon STVV dramatisch aan de wedstrijd. Tim Matthys zorgde al na drie minuten op aangeven van Nikica Jelavic voor de 0-1. Na de openingstreffer trachtte Sint-Truiden iets terug te doen, maar de partij bleef al bij al in evenwicht. Uiteindelijk kwam de 1-1 er toch. Uit een hoekschop wist Ninoslav Milenkovic, enkele weken geleden nog terug gezet naar de B-kern, de gelijkmaker te scoren. Dat was ook de ruststand.

Na de rust was Zulte Waregem aanvankelijk de betere ploeg, maar naar het einde toe kwam Sint-Truiden opnieuw in de wedstrijd. Coulibaly maakte aanspraak op een strafschop na een fout van Geert De Vlieger, scheidsrechter Bultynck floot echter niet. Enkele minuten later zorgde Marc Hendrikx dan toch voor de 2-1. Hij legde de bal enig mooi tegen de netten en bezorgde STVV zo de eerste overwinning van het seizoen. Een belangrijke zege, want de Kanaries wippen daarmee over KV Mechelen naar de zeventiende plek in het klassement.