Club Brugge en Genk vechten om tweede plek

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge en Genk vechten om tweede plek
Foto: © SC

Na een weekje interlandvoetbal is het vandaag weer de beurt aan de Belgische clubs om in actie te treden. Zaterdagavond staan er meteen zeven wedstrijden op het programma. Club Brugge en Racing Genk strijden om de tweede plek, terwijl Moeskroen en Cercle Brugge proberen in het spoor van de top te blijven.

Club Brugge ontvangt thuis Dender. Dat lijkt een hapje te worden, maar met het wispelturige Club van dit seizoen weet je nooit. Als Club Brugge wint, kan het vanuit de lui zetel toekijken wat de rest van de topclubs doen, want die krijgen niet bepaald een makkelijke affiche voorgeschoteld. Dender zal echter niet over zich heen laten rollen, want de neo-promovendus kan elk punt gebruiken in zijn strijd tegen de degradatie.

De opdracht van Genk kondigt zich een stuk moeilijker aan. De Limburgers trekken naar Moeskroen, dat uitstekend aan het seizoen begon en momenteel vijfde staat. Moeskroen is traditioneel een lastige verplaatsing, Les Hurlus zijn er dan ook op gerbrand hun thuisreputatie alle eer aan te doen en de drie punten te pakken.

In het koppeleton vinden we ook Cercle Brugge terug. Glen De Boeck en de zijnen gaan op bezoek bij KV Mechelen. De thuisploeg zit in acute puntennood en zoekt nog altijd naar zijn eerste zege. Of die er tegen het fris voetballende Cercle Brugge komt, valt te betwijfelen. Of kan Mechelen verrassen en Glen De Boeck –die trouwens een KV-verleden heeft- puntenloos naar huis sturen?
Nog zo'n team met een acute puntennood is Sint-Truiden. De Kanaries hielden drie weken geleden thuis goed stand tegen Standard en willen tegen Zulte Waregem nu hun eerste zege boeken. Geen evidentie, want Zulte Waregem is de laatste weken uitstekend bezig.

Lokeren en Charleroi willen graag aansluiting vinden bij de top. Daartoe krijgen ze zaterdag ook de kans, al zal slechts één van hen daarin slagen. De twee teams bekampen immers elkaar op Daknam. Philippe Vande Walle kan maar beter winnen om ongenoegen van voorzitter Abbas –"Charleroi doet mee voor de titel"- Bayat te vermijden.

Germinal Beerschot nam een ronduit ontgoochelende seizoensstart. Negen punten uit negen wedstrijden is veel te weinig voor de ambitieuze Antwerpenaren en dus moet er tegen FC Brussels absoluut gewonnen worden. Zeker nu coach Harm Van Veldhoven meer en meer onder vuur wordt genomen door zijn eigen supporters.

Ook Westerlo ontgoochelde tot dusver. Jan Ceulemans krijgt tegen Roeselare de kans om iets recht te zetten. Een overwinning zou het vertrouwen van de Kempenaars veel goeds doen, maar dat is al van de tweede speeldag geleden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties