Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Jan Breydel
Sterchele schenkt Club verdiende zege
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op een nieuwe landstitel. Blauw-zwart pakte in eigen huis verdiend de drie punten tegen KV Mechelen, terwijl concurrent Standard niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel tegen Roeselare.

De competitieleider speelde bij wijlen dominant voetbal en had zelfs de mogelijkheden om vier-vijf doelpunten te maken, maar Olivier Renard toonde aan dat ook hij een goede doelman is.

Verdiende voorsprong

Leko stuurde na twintig minuten Sterchele diep, de Brugse aanvaller hield Ivens af en verschalkte vanuit een scherpe hoek de gewezen Standard-doelman door de benen. Een minuut later lag de 2-0 bijna in het mandje, maar Renard hield zowel Sonck als Sterchele van een nieuwe Brugse treffer.

Mechelen kon er op dat moment nog maar één doelkans tegenover zetten, maar Stijn Stijnen toonde opnieuw zijn klasse door een schot van Geudens in hoekschop te duwen. Dunkovic kreeg op het half uur een tweede mogelijkheid, maar schoot onbegrijpelijk ver naast. Club met een verdiende voorsprong de rust in.

Overvloed aan kansen

Na de pauze wettigde blauw-zwart die voorsprong meer en meer en maakte het zelfs aanspraak op een tweede treffer. Eerst Priske, schot knap geweerd door Renard, dan Van Heerden, een zwaaiende bal naast doel, en tot slot Sterchele, nogmaals een knappe parade van Renard, waren heel dicht bij de 2-0.

Uitstel is echter geen afstel. Sterchele maakte een mooie blauw-zwarte aanval via Van Heerden en Vermeulen simpel af. De nummer 23 van de competitieleider legde de 2-0 op aangeven van Vermeulen mooi in het lege doel. Wedstrijd gespeeld. Zeker nadat Mbemba een minuut later domweg rood pakte na een fout uit frustratie.

Stijnen

Club Brugge speelde de wedstrijd rustig uit en gunde Malinwa geen eerredder. Persoons zag zijn kopbal van de lijn gekeerd door Joos Valgaeren en Stijnen speelde zich nog eens in de kijker door een schot van –opnieuw Persoons– uit zijn doel te houden. De nationale doelman is in een competitiewedstrijd in eigen huis al niet meer geklopt sinds 15 september. (AN)