moeMoeskroen
wesWesterlo
0-1
21' Stef Wils
0-2
30' Jef Delen
Datum: 09/02/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Le Canonnier
Westerlo laat Scifo nog steeds zegeloos
Ruben Claesen
| 0 reacties
Westerlo laat Scifo nog steeds zegeloos
Foto: © SC

Zonder al te veel moeite heeft Westerlo op Moeskroen de drie punten gepakt. Het klopte de ploeg van Enzo Scifo met 1-2, nadert tot op twee punten van Racing Genk en is nu al negen wedstrijden ongeslagen. Moeskroen doet het met één op twaalf minder goed.

Met Alin Stoica op de bank, maar Baseggio wel in de basis, nam Moeskroen de wedstrijd meteen in handen, en even voorbij het kwartier resulteerde dat in de eerste twee mogelijkheden. Eerst stifte een vrije Sishuba de bal over De Winter maar op de lat – Custovic was daarna te verrast om de rebound te pakken – en een minuut later was het weer Custovic, ditmaal op aangeven van Sishuba, die De Winter op zijn weg vond. Westerlo toonde zich efficiënter: na dik twintig minuten viel de bal met een gelukje voor de voeten van Stef Wils, die kalmpjes afrondde. De Kempenzonen waren met één treffer nog niet voldaan en na een halfuur mocht Volders een tweede keer grabbelen. Een hoekschop werd door Van den Eede ei zo na binnengekopt, Chantry kon nog op de lijn redden, maar de bal kwam zo voor de linker van Jef Delen, die met een laag en hard schot Volders een tweede keer te grazen nam. Moeskroen moest reageren en kreeg via Deranja en Sapina nog twee goeie kansen, maar De Winter stond telkens pal. Bij de rust mocht Westerlo tevreden zijn over de tussenstand, Moeskroen moest duidelijk uit een ander vaatje tappen als het er nog iets van wou maken.
 
Les Hurlus begonnen helemaal niet met een stormloop, maar kregen na twee minuten wel de eerste kans van de tweede periode, Sishuba vond echter het zijnet op zijn weg. Nog voor het uur kopte ook Van den Eede de bal tegen de dwarsligger, en even later was de aansluitingstreffer voor de thuisploeg een feit. En het was er eentje in cadeauverpakking, want na een slechte terugspeelbal van Wagemakers kon Deranja profiteren en De Winter het nakijken geven. Moeskroen kon hier echter niet genoeg inspiratie uit halen om de gelijkmaker te vinden, ook Stoica, die met nog een halfuur te spelen Deranja kwam vervangen, kon de bakens niet verzetten, al was hij er wel dichtbij op het einde, maar zijn schot landde in het zijnet. Nog werk aan de winkel voor Enzo Scifo, Westerlo zet zijn seizoen zorgeloos verder.