Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Cercle wint met 2-4 op Dender
Bart Hermans

Dender heeft zaterdagavond met 2-4 verloren van Cercle Brugge. Voor de thuisploeg scoorden Barbé en Munyaneza. Voor de bezoekers waren dit Nyoni, Snelders, Serebrennikov en De Smet.

Bij de thuisploeg ontbraken De Petter en Dufoor wegens schorsing. Lemmens, Iribarren, De Storme, Filipovic en Neva waren gekwetst. Cercle moest dan weer De Sutter missen vanwege een blessure.

De wedstrijd was nog maar amper bezig toen Steve Barbé vanuit de tweede lijn uithaalde. Hij verschalkte zo Bram Verbist en Dender stond meteen 1-0 voor. Aan de overkant zagen we een heet standje voor het Dender-doel. Doelman Berthelin moest tot drie keer toe tussen komen en werkte de bal in corner. Bij die fase geraakte Oleg Iachtchouk geblesseerd en moest hij vervangen worden door Kristof Snelders. Iets voorbij het kwartier schakelde Munyaneza een paar Cerlce-verdedigers uit en schoot op doel. Verbist kon deze doelpoging echter verijdelen. Iets voor het halfuur probeerde nieuwkomer Sergeant voor Cercle. Zijn schot ging naast het doel van Berthelin. Aan de overkant probeerde een nieuwkomer bij Dender met een schot vanuit de tweede lijn. De poging van Sanchez werd gepakt door doelman Verbist. Op slag van rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Nyoni. Scheidsrechter Breda stuurde als klap op de vuurpijl zowel Boskamp als Asselman na dit doelpunt de tribune in.

Net na de rust opende Sylla de debatten, zijn poging vanuit de schuine hoek ging naast. Aan de overkant probeerde Gombami met een plaatsbal die net naast ging. Een paar minuten later was het wel raak. Doelman Berthelin kon eerst nog een poging van Nyoni redden, maar in de rebound scoorde Snelders wel. Halverwege de tweede helft besloot Portier na een vrije trap van Hasi net naast. Op de tegenaanval speelde Sylla Zewlakow mooi vrij. De ex-spits van AA Gent besloot echter pal op Verbist. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd voorbij toen Deflandre De Smet neertrok in de zestien. Serebrennikov maakte er vanop de stip 1-3 van.  Er was amper terug afgefloten of de thuisploeg kwam al terug tot 2-3. Munyaneza scoorde de aansluitingstreffer. Een tiental minuten voor het einde maakte Deflandre een overtreding, de scheidsrechter trok een tweede gele kaart. Net voor affluiten maakte de ingevallen De Smet Dender helemaal af. Hij zette de 2-4 eindstand op het bord. (AN)