Datum: 09/02/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Edmond Machtensstadion
Anderlecht wint Brusselse derby
Dirk Pieters
| 0 reacties
Anderlecht wint Brusselse derby
Foto: © SC

Anderlecht heeft zaterdagavond de Brusselse derby gewonnen. Het versloeg FC Brussels met 2-4. Voor het eerst sinds lang kon de landskampioen de nul niet houden, maar het scoorde dit keer vier doelpunten.

Paars-wt won de Brusselse derby met verzorgd voetbal. Ook het debuut van Pieroni was geslaagd, maar hij kon geen doelpunt maken.

Anderlecht kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. De bezoekers stonden al na twee minuten op voorsprong. Jelle Van Damme kopte een vrije trap van Boussoufa tegen de netten. Ook na het doelpunt bleef de landskampioen druk zetten, maar het liet wel een resem kansen liggen. Gelukkig voor de ploeg van Jacobs was er nog Gillet. Hij deed wat anderen verzuimden. Toch liet FC Brussels zich niet doen. Het sloeg uit het niets terug via Guterstam

Ook na de pauze pakte FC Brussels al meteen een koude douche. Pieroni legde af voor Gillet en die maakte zijn tweede van de avond. Ook Boussoufa was vrijgevig met passes. Hij gaf zijn derde assist aan Wasilewski, die de 1-4 op het bord zette. In de slotfase verzachtte Landu-Tubi alleen de pijn. (AN)