Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Luminus Arena
Germinal Beerschot wint op Genk
Dirk Pieters

Germinal Beerschot deed zondagavond een uitstekende zaak. Het versloeg Racing Genk met 1-3. Het ziet er zeer somber uit voor de ploeg van trainer Hugo Broos. De Limburgers staan ondertussen al zeventien punten achter op Club Brugge.

Germinal Beerschot begon aan de wedstrijd met Tosin Dosunmu op de bank. In zijn plaats kwam Daniel Cruz. De bezoekers namen ook meteen de beste start met een goede kans. Bailly bokste een hoekschop tegen de paal en Malki schoot meteen daarna de grote kans over. Ook Racing Genk stak een eerste keer de neus aan het venster, maar Kenny Steppe kon Haroun net verhinderen om te kunnen scoren. De beginfase was aangenaam om volgen, maar rond het half uur zakte het tempo en viel er nog weinig te beleven. Veel slordige passen en geen gevaar. Toch kregen beide ploegen vlak voor de rust nog één grote kans. Colman zette Bailly aan het werk en een schot Barda ging maar net naast. Zo bleef het 0-0.

Na de pauze viel er heel wat meer te beleven op het veld van Genk. Wamfor legde de bal perfect klaar voor Soetaers; die hoog over schoot. Aan de overkant kreeg ook Malki een enorme kans, maar ook hij liet deze onbenut. Op het uur dan toch een doelpunt. Martijn Monteyne gooide de bal voor doel en Ederson moest de bal maar binnentikken; 0-1. Lang duurde de vreugde niet want één minuut later stond de gelijkmaker al op het bord. Soetaers trapte een voorzet van Itzhaki tegen de touwen. En nog was het niet gedaan. In de 66ste minuut mocht Dosunmu gaan douchen. De aanvaller van Germinal Beerschot stond net twee minuten op het veld en deelde een elleboogstoot uit aan Caillet. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers, met een man minder, opnieuw op voorsprong. Malki begon aan een mooie solo en maakte het meteen ook heel mooi af; 1-2. In de slotfase werd het zelfs nog 1-3 na een afgeweken bal van Losada op Tubic.

Racing Genk moest op het einde nog een tweede opdoffer verwerken. Tom Soetaers werd in de 89ste minuut geblesseerd van het veld gedragen.