Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard laat dure punten liggen
Anthony Van der Planken

Standard heeft zaterdagavond dure punten laten liggen. De Rouches kwamen thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Roeselare. Een serieuze opdoffer, en dat één week voor de topper op het veld van Club Brugge.

Het wedstrijdbegin was niet om aan te zien. Het duurde een halfuur eer Standard een eerste volwaardige kans bijeenspeelde. Milan Jovanovic werd alleen vrijgespeeld, maar faalde oog in oog met doelman Jurgen Sierens. Niet veel later testte Grégory Dufer de reflexen van de Roeselaarse keeper, zonder succes. Op slag van rust kwam ook Roeselare dicht bij een treffer, Aragon Espinoza was echter attent op de poging van Kenny Thompson.

In de tweede helft liet Standard een stuk meer zien. De Rouches wisten echter in 45 minuten eenrichtingsverkeer niet één keer te scoren. Telkens stond Sierens in de weg. Al in de eerste tien minuten kregen achtereenvolgens Fellani, De Camargo en Marcos een goede mogelijkheid, zonder succes. Ook Dufer, Jovanovic en Mbokani trokken zich de haren uit de hoofd toen zij hun pogingen naast, over of in de handen van Sierens zagen vliegen. Zo bleef de 0-0 op het bord, een opdoffer van formaat voor de Rouches. Zij zien Club Brugge twee punten weglopen, en dat komt wel heel ongelegen, acht dagen voor de topper op Olympia. Club Brugge kan Standard volgende week een tweede tik uitdelen, door te winnen en zo de Rouches op zes punten te zetten.