Datum: 09/02/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Daknam
Bergen doet goede zaak op Daknam
Jelle Vereecke
| 0 reacties
Bergen doet goede zaak op Daknam
Foto: © SC

Lokeren is aan een heel slechte reeks bezig. Na vijf gelijke spelen op een rij, verloor het nu zelfs thuis tegen Bergen. De bezoekers kondne ook niet imponeren, maar wonnen wel dankzij doelpunten in het begin van beide helften.

Al na twee minuten spelen scoorden de bezoekers het eerste doelpunt. Na balverlies van Joao Carlos, uitgerekend de man die zo belangrijk is voor Sporting Lokeren, kon Fadel Brahami een voorzet vanop links in de korte hoek trappen. Al een teken aan de wand dat het niet de avond van Lokeren zou worden. Toch was het begin van de wedstrijd niet slecht van de thuisploeg, die uiteraard moest reageren. Nebojsa Pavlovic kopte een corner op de paal na acht minuten spelen.

De verdere eerste helft waren het de Henegouwers met het betere spel, maar zonder gevaar. Lokeren bakte er al helemaal niets van voorin. Het kan wel verzachtende omstandigheden inroepen, want het spitsenduo Patiyo Tambwe - Omer Golan moest geblesseerd afhaken na interlands. Ook Marcel Mbayo had nog te veel last na een interland met Congo. De vervangers Aboubacar Camara en Mohamed Armoumen bakten er weinig tot niets van.

In de tweede helft mocht het Lokerse jeugdproduct Stijn De Wilde meespelen, maar het was alweer Bergen dat vroeg scoorde. Verdediger Adriano Duarte kopte volledig vrijstaand een corner voorbij Jugoslav Lazic en de wedstrijd leek al gespeeld. Toch borrelde er nog even wat hoop op na een heerlijke afstandstreffer van Mario Carevic. De Kroaat liet toch even zijn klasse zien, maar verder speelde hij net als zijn teamgenoten een zwakke partij. Een schrijnend beeld was de vrije trap van diezelfde Carevic, die over de reusachtige publiwall van het stadion zoefde.

De wedstrijd sleepte zich naar het einde : Lokeren probeerde een beetje druk te ontwikkelen, maar was niet bij machte om doelgevaar te creëren. De bezoekers hielden makkelijk stand en behaalden zo een belangrijke driepunter. Gekoppeld aan hun winst vorige week tegen Moeskroen pakken ze zes belangrijke punten. Lokeren kon nu al voor de elfde (!) keer op rij niet winnen en zakt verder weg in het klassement. Benieuwd of Georges Leekens eeuwig krediet zal krijgen van voorzitter Roger Lambrecht.