Stadion: Florent Beeckmanstadion
KV Mechelen veel te sterk voor Dender
Kevin Vanbuggenhout

In Denderleeuw stonden boezemvrienden Johan Boskamp en Peter Maes lijnrecht tegenover mekaar. FCV Dender en KV Mechelen gingen immers met elkaar de strijd aan in het duel der promovendi.

Er waren een pak afwezigen bij FCV Dender. Achteraan was Neva wel terug inzetbaar. Sylla was onzeker en startte op de bank. Hierdoor bevolkte Paco Sanchez het aanvallend compartiment, samen met Munyaneza en Zewlakow. KV Mechelen speelde met dezelfde elf die vorige week Zulte Waregem versloegen. Na een minuut stilte wegens het overlijden van een jonge Dender-supporter kon de wedstrijd op gang geblazen worden.

KV Mechelen nam de wedstrijd meteen in handen. Imschoot trapte in de vierde minuut op doel, Berthelin pakte zonder veel problemen. De bezoekers dachten voordeel te halen uit een sterke start. KV Mechelen was dan ook de enige ploeg die in de aanvangsfase concreet doelgevaar creëerde. Aloys Nong werd aangespeeld door Kevin Geudens. Nong draaide weg van zijn tegenstander en kon al vallend nog schieten. Er was een redding van Berthelin nodig. Even later sloeg de twijfel toe bij Berthelin toen Vleminckx bleef doorgaan. Vleminckx kapte Derijck uit en legde de bal in het lege doel. KV Mechelen verdiend 0-1 voor. Dender had niet echt een antwoord klaar. Mechelen stond goed georganiseerd en gaf amper kansen weg. De aanvallers van Dender bakten er niets van. Na 25 minuten spelen kwam Dender toch dicht bij de gelijkmaker. Een heerlijke uithaal van Eric Deflandre werd knap gered door Renard. Nog voor het halfuur voerde Boskamp een wissel door. De zieke Filipovic werd vervangen door Oumouri. In het slot van de eerste helft stak een dominant KV Mechelen nog een tandje bij. Dender had het bijzonder moeilijk met enkele gele kaarten als gevolg. Geudens kopte een goede vrije trap van Imschoot tegen de paal.

Ook in de tweede helft ging KV Mechelen het best van start. Een indraaiende vrije trap van Imschoot werd door niemand aangeraakt en belandde tegen de paal. In de herneming trapte Ivens in de draai over. Er was al snel een tweede wissel noodzakelijk bij FCV Dender. Neva werd naar de kant gedragen en in zijn plaats kwam Johan Gerets. In het tweede kwartier van de tweede helft kon Dender toch wel voor wat weerwerk zorgen. De combinaties verliepen iets vlotter bij Dender dat steeds meer terrein won. Een vrije trap van Deflandre werd overgekopt. Grote kansen voor Dender bleven uit. Een klein kwartier voor tijd sloeg KV Mechelen Dender helemaal KO. Mellemans kon koppen op een vrije trap van Imschoot en Berthelin kon de bal niet tegenhouden: 0-2. Drie minuten later was het helemaal gespeeld. Mellemans stuurde Nong weg met een lange bal en de Kameroener knalde de 0-3 binnen. Er kwam nog één goede kans voor Dender. De ingevallen Sylla trok de bal voor doel en de vrij inlopende Munyaneza kopte over. Geen eerredder voor Dender, wel drie verdiende punten voor KV Mechelen.

Een onmachtig FCV Dender verloor met 0-3 van KV Mechelen. Dender zakt naar de 15de plaats, maar hoeft wat het behoud betreft nog lang niet te panikeren. Dender heeft nog steeds een veilige voorsprong van zeven punten op Sint-Truiden, de voorlaatste in de stand. KV Mechelen zette zijn opmars verder en behaalde een 9 op 9. KV Mechelen rukt voorlopig op naar de negende plaats wat dus een plek in de linkerkolom betekent. KV Mechelen telt nu evenveel punten dan Racing Genk.