Datum: 08/03/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels wint duel van de waarheid
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels wint duel van de waarheid
Foto: © SC

FC Brussels speelde zaterdagavond de wedstrijd van de allerlaatste kans, en ditmaal lukte het wel: voor het eerst sinds november kon Brussels nog eens de drie punten pakken.

Lokeren, dat zelfs al sinds oktober niet meer gewonnen heeft, was het kind van de rekening. Een hoogstaande wedstrijd was het niet, maar door deze zege blijft Brussels wel aanklampen.

Lokeren begon het bedrijvigst: Carevic dribbelde de Brusselse verdediging gek, maar mikte dan pal op Werner. Bij de eerste tegenprik was het raak: Lutula stuurde knap Sorokin in het straatje, en de Russische aanwinst klopte Lazic met een gekruist schot (1-0). Lokeren ging meteen in de tegenaanval, maar Mbayo schoot voorlangs, en Carevic trapte vanop de rand van de zestien nipt over. Tussendoor moest Lazic wel zijn kunnen tonen op een knap afstandsschot van Zola. Kort voor de rust legde Brussels de match in een definitieve plooi: een vrije trap werd per ongeluk door Joao Carlos tot bij de vrijstaande Guterstam verlengd, en die miste van dichtbij niet (2-0).

Coach Leekens probeerde na de koffie de bakens te verzetten, en bracht met Armoumen een extra aanvaller. Het voetbal van de bezoekers bleef echter te steriel, en Brussels hield al bij al makkelijk stand. Haydock keerde wel al vroeg in de tweede helft een kopbal van Mbayo van de lijn, en op het uur zag Golan een uitstekende mogelijkheid van dichtbij gepareerd door Werner. Brussels loerde op de counter, maar speelde het te slecht uit. Zola probeerde het nogmaals met een schot, ditmaal van iets dichterbij, en ook nu had Lazic er moeite mee. De Brusselse voorsprong kwam echter niet meer in gevaar, en zo kon het Edmond Machtensstadion eindelijk nog eens feestvieren. De einduitslag in Genk zorgde wel voor een domper op de Molenbeekse feestvreugde, want de hoofdstedelingen komen zo eigenlijk geen stap dichter.