Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena
Racing Genk opnieuw onderuit
Dirk Pieters

Het wil maar niet lukken voor Racing Genk. De ploeg van trainer Ronny Van Geneugden kon opnieuw niet winnen. Dit keer was Bergen te sterk. Het werd 1-2 voor de ploeg van trainer Albert Cartier.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Bergen. De bezoekers scoorden al na twee minuten met een verre knal van Brahami. Lang duurde de feestvreugde niet want amper twee minuten later had Itzhaki al de gelijkmaker gemaakt. Het was meteen zijn eerste doelpunt voor de Limburgse club. Itzhaki draaide een vrijschop mooi binnen. Racing Genk ging meteen op zoek naar een tweede doelpunt en heel Limburg claimde een strafschop na een fout op Itzhaki, maar Bultynck floot niet in een duel dat steeds bitsiger werd. Nog voor de rust had de 2-1 op het bord moeten staan, maar Barda miste tot twee keer toe.

Na de rust opnieuw een snelle opdoffer voor Racing Genk. Nicaise kopte zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Een klap die de thuisploeg niet meer te boven kwam ondanks nog enkele mogelijkheden voor Bosnjak en Vossen. Maar de gevaarlijkste kansen kwamen van de voet van Dahmane (ex-Genk). Hij had tot tweemaal toe de 1-3 aan de voet, maar telkens stond Bailly in de weg. Met een nul op zes krijgt ook Ronny Van Geneugden de trein voorlopig niet op de rails. (AN)