Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen duwt Club in dipje
Steurbaut Kersten

Moeskroen heeft Club Brugge met een zware kater -en vier punten achterstand op Standard- opgezadeld. Blauw-zwart vond geen antwoord op de organisatie van de Henegouwers, die zelf zeer efficiënt afwerkten: 2-0 voor Moeksroen.

Veel werk heeft Stijn Stijnen niet gehad op Le Cannonier, maar de nationale doelman mocht zich in 90 minuten tijd toch twee keer omdraaien. Veel meer ballen kreeg Moeskroen overigens niet tussen de palen. Niet dat de jongens van Enzo Scifo uitpakten met betonvoetval. Ze verschenen op het veld met aanvallende intenties, maar konden die niet meteen omzetten in doelrijpe kansen.

De Henegouwers speelden met een goede organisatie en schakelden snel over van hun verdedigende naar hun aanvallende stelling, maar gingen te overhaast te werk om Stijnen te bedreigen. Les Hurlus schreeuwden twee keer om een strafschop, maar Benoni Burie weigerde de bal op de stip te leggen.

Eerste kans, eerste goal

De eerste bal tussen de palen was er uiteindelijk eentje van Club Brugge. Ivan Leko schilderde een hoekschop op het hoofd van de altijd gevaarlijke Philippe Clement, maar de Antwerpenaar kopte de mogelijkheid op de vuisten van een attente Mark Volders.

Vlak voor het half uur kreeg de thuisploeg dan toch een poging binnen het kader en het was meteen raak. Idir Ouali knalde een voorzet van Mustapha Oussalah laag over de grond voorbij Stijnen. Moeskroen plooide terug en Brugge vond moeilijk openingen in de rood-witte defensie. Toen Sterchele dan toch de ruimte vond, schoot Wesley Sonck de bal over de tribunes. Een minuut later verlengde Djokic een vrije trap van Leko, maar de Serviër stuitte op Volders.

Wereldgoal

Blauw-zwart probeerde na de rust -met Birger Maertens in de plaats van Jonathan Blondel- het offensief verder te zettten, maar kreeg al snel het deksel op de neus. Bastien Chantry, de rechtsback, rukte mee op naar voren, zette Michael Klukowski in de wind en verschalkte met een heerlijke krul in de verste hoek doelman Stijnen: 2-0.

Club moest komen, maar vond geen antwoord op de verdedigende organisatie van Moeskroen. De Henegouwers graafden zich echter niet volledig in en zorgden op de tegenaanval nog voor het meeste gevaar. Gonzague Vandooren zorgde vanuit een scherpe hoek ei zo na voor de 3-0, maar de verdediger zag zijn poging via Stijnen en de paal gekeerd.

Niet meer rekenen

Met deze overwinning geeft Moeskroen Standard een seieus duwtje in de rug richting eerste landstitel in 25 jaar. Jacky Mathijssen wou pas vanaf drie speeldagen voor het einde beginnen rekenen, maar met de huidige vorm van dit Club Brugge is de kans reëel dat hij dan zijn rekenmachine niet meer moet bovenhalen. (AN)