Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent houdt de punten thuis
Mathieu De Coensel

In het Jules Ottenstadion is Gent er vanavond in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Het won nipt tegen een sterk Germinal Beerschot.

Het begin van de wedstrijd was voor Germinal Beerschot. In de zevende minuut was het reeds raak voor de bezoekers: Cruz met een mooie pass tot bij Dosunmu, die de bal voorbij Jorgacevic trapte, het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Enkele minuten later werd Germinal Beerschot opnieuw afgevlagd zodat een gevaarlijke actie de mist in ging. Het doelpunt viel genadeloos aan de overkant: Fadiga bracht via een prachtige doorsteekpass de bal tot bij Ruiz, die zijn tijd nog nam om de doelman te dribbelen om daarna de 1-0 tegen de netten te leggen.

In de tweede helft kwam Germinal Beerschot opnieuw als beste uit de kleedkamer, deze keer wél met resultaat. Foley haalde Dosunmu foutief onderuit in het strafschopgebied, Vervecken legde de bal terecht op de stip. Dheedene ging eraan staan en stuurde Jorgacevic de verkeerde kant op: 1-1.

De definitieve score werd ongeveer een kwartier voor tijd vastgelegd. Foley kreeg te veel ruimte en kon daardoor alleen op doelman Steppe afgaan, deze keer moest hij zich wel gewonnen tegen Foley; die de bal in de verste hoek plaatste: 2-1.

Zo eindigt Gent - Germinal Beerschot op 2-1 na een aangename wedstrijd. Vooral de eerste helft was van een hoog niveau waar beide ploegen er tegenaan gingen met aanvallend voetbal. De tweede helft was van een minder hoogstaand niveau maar zeker ook de moeite waard, vooral Germinal Beerschot toonde zich nog steeds zeer vechtlustig. Voor Gent is deze nipte en gevleide overwinning opnieuw een goede zaak. Germinal Beerschot speelde een heel mooie wedstrijd, maar moet met lege handen naar huis. (AN)