Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard zet tegenstand onder druk
Kristof Blomme

Standard heeft staartploeg Sint-Truiden niet zonder moeite verslagen met 2-1. Dankzij deze overwinning loopt het vier punten uit op eerste achtervolger Club Brugge.

Standard begon aan de partij tegen STVV in de wetenschap dat het de achtervolgers onder zware druk kon zetten. Dat moest dan wel gebeuren zonder kapitein Steven Defour. Na nog geen vijf minuten kreeg de thuisploeg een eerste mogelijkheid. Een voorzet werd door Mignolet weggebokst in de voeten van Toama, maar zijn poging werd door Collen van de lijn gekeerd. Aan de overkant kon Debroux zich doorzetten. Zijn poging van ver vloog net over doel. Standard kende een moeilijk openingskwartier tegen een gemotiveerde tegenstander en verloor tot overmaat van ramp Dufer met een blessure. Vijf minuten later ging bij de Limburgers de eveneens geblesseerde Marc Hendrikx naar de kant. Veel viel er niet meer te beleven, tot Standard op het halfuur op voorsprong klom. Een voorzet van Dante werd gemist door Peeters en Mbokani had maar binnen te duwen. Vijf minuten voor de pauze kreeg De Camargo de kans om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. De spits kopte een voorzet van Dante net naast. Even later was het aan de overkant wel raak toen Peeters een voorzet van Gobec in doel devieerde. Toch ging een uiterst efficiënt Standard nog rusten met een 2-1 voorsprong. Mbokani kreeg de bal tot bij De Camargo, die deze kans niet onbenut liet en voor een mentale opkikker zorgde vlak voor de pauze.

Ook de tweede helft begon rommelig op een moeilijk bespeelbaar veld. De eerste poging kwam van de voet van Witsel, maar zijn afstandsschot vloog naast. Eén minuut later kon ook Debroux nog eens vrij uithalen. Zijn vlam werd door Espinoza onder de lat weggehaald. Een zwak acterend Standard moest Sint-Truiden nu laten komen. Tot veel doelgevaar leidde dat echter niet. Het was wachten tot een kwartier voor affluiten vooraleer Goreux nog eens kon dreigen. Zijn schot vloog net langs de verkeerde kant van de paal buiten. De ingevallen Jovanovic miste even later de kans om de match te beslissen. Oog in oog met doelman Mignolet besloot de Serviër naast. Bijna kreeg de thuisploeg een koude douche. Een voorzet van Collen werd gemist door zowel Sidibe als Espinoza, maar Coulibaly kon niet profiteren en kopte onbegrijpelijk naast. Standard pakte zonder veel overtuiging de drie punten en kan de rest van het weekend achteruit leunen en kijken wat de tegenstand doet.