Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem wint West-Vlaamse derby
Anthony Van der Planken

Zulte Waregem heeft zijn sterke thuisreputatie alle eer aan gedaan. Essevee klopte thuis Roeselare met 3-1 en blijft zo op de zevende plaats.

Beide ploegen kregen de laatste weken veel kritiek vanuit verschillende hoeken. "Betonvoetbal" schreeuwden enkele tegenstanders. Maar aan de Gaverbeek maakten Zulte Waregem en Roeselare er toch een aangenaam duel van.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd. Na een klein kwartier zetten Stijn Meert en Loris Reina een mooie actie op, Kevin Roelandts werkte perfect af. Roeselare probeerde wel, maar moest op slag van rust opnieuw zijn meerdere erkennen in Zulte Waregem. D'Haemers brak door, gaf de bal af aan de gevolgde Leye, die de 2-0 perfect binnen legde.

Zulte Waregem kreeg in de tweede helft enkele kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar het was integendeel Roeselare dat het derde doelpunt van de avond scoorde. Twintig minuten voor het einde gaf topscorer Mama Dissa zijn team weer hoop. Punten leverde dat echter niet meer op, het was integendeel de sterke Roelandts die in de slotminuut de 3-1 aantekende.