Stadion: Florent Beeckmanstadion

Herbeleef FCV Dender EH - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen FCV Dender EH en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Welkom terug in de Belgische competitie. Na enkele maanden rust zijn we er andermaal met een volledig aanbod aan LIVE-wedstrijden. Dender krijgt vanavond landskampioen Standard op bezoek. Indien de Luikenaars de vorm van tegen Liverpool kunnen bevestigen hangt er Dender een zware maatstaf boven het hoofd.
FCV Dender EH: Martinovic Alexandre, Blondelle Siebe, De Petter Steven, Filipovic Predrag, Burgel Xavier Frederico, Neva Samuel, Wiggers Michael, De Storme David, Jacobs Steven, Kharroubi Khaled Farid, Sylla Norman.
Standard: Espinoza Rorys Aragon, Camozzato Marcos, Dante Bonfim, Onyewu Oguchi, Sarr Mohamed, Dalmat Wilfried, Defour Steven, Fellaini Marouane, Toama Salim, Jovanovic Milan, Mbokani Dieumerci.
1
Breda heeft de wedstrijd op gang gefloten.
2
Kansje voor Dalmat. Meteen een mogelijkheid maar zijn kans wordt gekraakt.
4

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Marouane Fellaini)

6
De landskampioen grijpt de thuisploeg meteen naar de keel. Dender komt er niet onderuit.
8
De Luikenaars zitten duidelijk nog in hun Champions League-schwung. De bal gaat goed rond, Dender loopt achter de feiten aan.
12
Eerste aanval van de thuisploeg. Sylla kan makkelijk oprukken. Hij probeert het zelf maar kan Espinoza niet in verlegenheid brengen.
15
De stormachtige openingsfase van de bezoekers is geluwd. Dender probeert zich in de wedstrijd te vechten maar Standard houdt de teugels strak.
19
Standard wacht af en laat het initiatief bij de thuisploeg. Dender doet er voorlopig niets mee.
21
Dender spartelt tegen de Luikse defensie. De veldbezetting van Standard oogt uitstekend. Het tactisch plannetje van Bölöni klopt weer als een bus.
24
Weinig kansen op te merken. Standard vocht vanaf de eerste minuut voor wat het wou. De voorsprong wordt autoritair in stand gehouden.
27
Na een goede voorzet kan Mbokani mooi controleren. Hij knalt de bal knap op doel maar Martinovic zit er uitstekend bij.
31
Vrije trap met Steven Defour achter de bal. De poging geraakt niet aan het doel van Martinovic.
35
Na de knappe openingsfase van Standard lijken ze het spel te willen bevriezen. Het tempo daalt uit de wedstrijd.
38
Standard laat de tegenstander komen. Dit kan niet goed blijven aflopen. Sylla mag opnieuw uithalen. Espinoza tikt net over. Dender dreigt.
41
Voorlopig nog geen kaarten getrokken door Breda. Standard solliciteert hier echter naar. De Luikenaars spelen kort op de bal, soms iets te kort.

Scheidsrechter
Rust
We rusten in Denderleeuw. Standard greep de tegenstander meteen naar de keel. Mbokani scoorde al na vijf minuten. Standard hield de druk nog even aan maar daarna verwaterde het Luikse spel. Dender kwam mondjesmaat in de wedstrijd maar kon nooit echt druk zetten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Ongelofelijk begin in de tweede helft.
46

Goal
Doelpunt van Steven Jacobs (Norman Sylla)

49
Standard lijkt aangeslagen. Opnieuw een goede kans voor de thuisploeg. De Storme kan de bal net niet in doel schuiven.
51
Verrassend dat de landskampioen plots zo mak voetbalt. Dender neemt de partij in handen. De bezoekers zullen wat moeten ondernemen.
52
 Gele kaart voor Frederico Burgel Xavier

57
 Gele kaart voor Bonfim Dante

58

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Onbekend Onbekend)

59
Klein buitenspelgeurtje aan dat doelpunt van Mbokani. De stand blijft 1-2.
59
Vervangen Steven Defour
Ingevallen Axel Witsel

61

Goal
Doelpunt van Salim Toama (Onbekend Onbekend)
Knap overhoeks binnengeknald.
63
Dender leek zich te herpakken na de vroege voorsprong van de bezoekers. De Storme maakte onmiddellijk na rust gelijk. Standard voerde even het tempo op en maakte makkelijk twee treffers. Dender staat met de 1-3 achterstand voor een bijna onmogelijke opdracht.
66
Dender lijkt aangeslagen na de twee treffers die snel op elkaar volgden. Wat heeft Boskamp nog achter de hand?
68
Voorlopig richten beide ploegen zich op hun defensieve taken. Voor Dender lijkt het zaaks de schade te beperken. De Luikenaars zitten in een zetel met twee doelpunten voorsprong.
68
Vervangen Predrag Filipovic
Ingevallen Christophe Copel

72
Weeral een goede mogelijkheid voor de bezoekers. Jovanovic steekt de bal knap naar Dalmat. De Fransman trapt op de paal.