lieLierse SK
cerCercle Brugge
0-1
Datum: 02/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Lierse SK en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Lierse wil na zege op Charleroi de lijn doortrekken tegen Cercle Brugge. Trainer Eric Van Meir zet Tomasz Radzinski op de bank en kiest met het kwartet Sonck, El Gabas, Cavens en Kovacs voor vier aanvallende spelers. Voor Bob Peeters wordt het een speciale avond. Hij werd in 1997 kampioen met Lierse en keert nu voor het eerst terug naar het Lisp als trainer.
Opstellingen
Lierse SK: Kawashima Eiji, El-Gabas Mohamed , Mensah Akwetey , Cavens Jurgen, Sonck Wesley, Claasen Daylon, Frans Frederik, Davids Lance, Van Dooren Kurt, Kovacs Peter, De Graef Garry.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Viane Denis, Cornelis Hans, Iachtchouk Oleg, Reynaldo Dos Santos Silva , Pereira Reis Nuno Miguel, Van Eenoo Lukas, Owusu William, Neto Renato .
1
Kovacs en Sonck trappen de wedstrijd op gang. Kan Lierse zijn tweede zege op rij boeken of raapt Cercle Brugge iets op het Lisp?
2
Lierse kiest meteen voor het offensief. Kovacs zet knap zijn mannetje in de wind, maar geeft dan een te harde voorzet.
6
De thuisploeg is enthousiast aan de wedstrijd begonnen. Verbist heeft echter nog geen enkele keer moeten ingrijpen. Hij ziet een afstandsschot van Jurgen Cavens heel ver naast zijn doel waaien.
10
Na tien minuten steekt Cercle Brugge een eerste keer de neus aan het venster. Owusu is nog niet bij de les en mikt veel te hoog.
13
De tweede poging van Owusu is veel beter gericht. Kawashima ziet de bal goed komen en heeft geen problemen met de de schuiver.
15
De Lierse defensie staat te slapen. Reynaldo krijgt een dot van een kans aangeboden, maar ook hij is duidelijk nog niet goed wakker en besluit over.
17
De thuisploeg slaagt er niet meer in om een deftige combinatie bij elkaar te spelen. Cercle Brugge neemt de partij in handen.
19
Het heeft even geduurd, maar Lierse komt nog eens in de buurt van het bezoekende doel. Kovacs zet zich door op de rechterflank, maar trapt zijn voorzet recht in de handen van Verbist.
21
Kovacs is de eerste 25 minuten de meest bedrijvige Pallieter. De Hongaar duikt opnieuw op voor Bram Verbist, maar de bijna dubbele meter komt enkele centimeters te kort om zijn kruin tegen een voorzet van De Graef te zetten.
26
Wesley Sonck zit totaal niet in de wedstrijd. De Ninovieter probeert een individuele actie op te zetten, ex-ploegmaat Bernt Evens stopt hem af.
29
Het wordt even wat warmer in het groen-zwarte doelgebied. Verbist gaat goed plat op een poging van dichtbij van Kovacs. De Hongaar stond bovendien buitenspel.
30

Goal
Doelpunt van Hans Cornelis (Onbekend Onbekend)
Cercle Brugge komt op voorsprong via Hans Cornelis. De rechtsachter plaatst een vrije trap buiten het bereik van Kawashima. Lierse is op achtervolgen aangewezen.
32
De reactie van Lierse laat niet lang op zich wachten. De Graef en Cavens zetten een mooi een-tweetje op. Verbist haalt het schot van De Graef mooi uit de verste hoek.
33
De Hongaarse luchtmacht is daar. Kovacs torent op een hoekschop van Claasen boven alles en iedereen uit, hij knikt het leer ver naast.
35
 Gele kaart voor Akwetey Mensah
Mensah gaat als eerste het boekje in. Hij ging met twee voeten vooruit door op Owusu. Een terechte boeking.
38
Het is allemaal net iets te weinig bij Lierse. Kovacs legt het leer met zijn knikker goed terug tot bij El Gabas, De Egyptenaar schiet in één tijd over de kooi van Verbist.
41
Wesley Sonck excuseert zich bij de fans en de ploegmaats nadat hij een vrije trap ver over heeft gemikt. Typerend voor de zwakke wedstrijd van de Ninovieter.
45
Een pijnlijk moment voor Jurgen Cavens. Hij krijgt het volledige thuispubliek over zich heen na een belabberde voorzet. Net als Wesley Sonck zit hij totaal niet in de wedstrijd.


Scheidsrechter
Rust
Lierse is na 45 minuten opnieuw op achtervolgen aangewezen. De Pallieters leggen veel inzet voor de dag, maar spelen veel te slordig. Cercle Brugge komt er veel beter uit en staat niet onverwacht op voorsprong. Cornelis krulde na een halfuur een vrije trap buiten het bereik van Kawashima.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jurgen Cavens
Ingevallen Felisberto Sebastião de Graca Amaral

Cavens wordt uit zijn lijden verlost en mag in de kleedkamers blijven. Gilberto neemt zijn plaats in.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Houdt Cercle Brugge stand of kan Lierse nog iets terug doen?
46
De eerste dreiging is meteen van de bezoekers. Davids legt onorthodox terug op Kawashima en brengt de Japanner bijna in moeilijkheden.
47
Aiaiai, Lierse blijft morsen met de geboden kansen. De Graef krijgt een uitstekende schietkans, maar zijn schot mist de juiste richting en vliegt ver over.
50
 Gele kaart voor Denis Viane
Viane gaat ostentatief aan het truitje van Kovacs hangen en krijgt geel. Lierse houdt er een vrije trap op een interessante plek aan over.
51
Sonck verkwanselt de goede mogelijkheid en trapt de vrije trap recht in de muur.
59
Lierse slaagt er voorlopig niet in om Verbist aan het werk te zetten. Zo wordt het nog een makkelijke avond voor Cercle Brugge.
61
Bernt Evens laat de kans liggen om de bezoekers op een geruststellende voorsprong te brengen. De verdediger heeft te veel tijd nodig om af te drukken. Kawashima redt.
63
Vervangen Mohamed El Gabas
Ingevallen Tomasz Radzinski


63
Vervangen Reynaldo dos Santos Silva
Ingevallen Dominic Foley


68
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Sergiy Serebrennikov


71
Cercle Brugge houdt makkelijk stand. Lierse slaagt er niet in om nog één goede aanval in elkaar te boksen.
77
Lierse krijgt eindelijk nog eens een kans. De kopbal van Sonck verdwijnt in het zijnet.
78
Vervangen Oleg Iachtchouk
Ingevallen Kristof D'Haene


78
Vervangen Akwetey Mensah
Ingevallen Gunter Thiebaut


79
Lierse dwingt een nieuwe corner af. Het thuispubliek probeert de bal erin te schreeuwen.
80
Een bedroevend zwakke hoekschop van Claasen. Zo zal Lierse geen punt meer rapen.
86
Foley is nog dicht bij de 0-2. Het schot van de Ier belandt via een Lierse been op de bovenkant van de lat. Op de hoekschop besluit Foley op de paal.
88
Het is toch nog bijna 1-1. Evens haalt een kopbal van Sonck van de lijn. Ook Kovacs krijgt de bal niet over de lijn.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.