Datum: 16/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
AA Gent neemt het vanavond op tegen KV Kortrijk. De Buffalo's zagen zich gisterenavond bijgebeend worden door Club Brugge en houden dus maar beter de drie punten in het Ottenstadion. Coach Dury moet het nog steeds stellen zonder de geblesseerden Soumahoro, Lepoint en Myrie. Daar komen ook nog eens Duarte en Ljubijankic bij. Bij KV Kortrijk knoopten ze op de vorige speeldag tegen Eupen terug met de zege aan na een nul op negen. De Kerels kunnen geen beroep doen op Ibou en Dejaegere.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Wils Stef, Thompson Kenny, Baric Mario, Suler Marko, Thijs Bernd, Azofeifa Randall, De Smet Stijn, Coulibaly Elimane, El Ghanassy Yassine, Conte Ibrahima Sory.
Kortrijk: Verbauwhede Glenn, De Mets Gertjan, Belhocine Karim, Sunjic Toni, Gershon Rami, De Beule Davy, Carevic Mario, Pavlovic Nebosja, Kums Sven, Capon Brecht, Mboyo Ilombé.
1
AA Gent begint aan de wedstrijd.
2
Thompson laat er geen gras over groeien en gaat meteen zijn kans. Het schot van de Gentse verdediger gaat een flink stuk over het doel van Verbauwhede.
4
Ook KV Kortrijk steekt de neus eens aan het venster. Jorgacevic is echter sneller op de bal dan De Beule.
9
Consternatie in het Ottenstadion wanneer ref Nzolo het spel gewoon laat doorgaan terwijl Capon Conte neerlegt. Een vrijschop was zeker op zijn plaats geweest.
12
Nzolo is zich niet populair aan het maken bij het thuispubliek. Dit keer weigert de Waalse ref El Ghanassy een vrijschop mee te geven.
15
Unieke kans voor de Buffalo's om de score te openen. Coulibaly degradeert Sunjic tot een standbeeld en vindt De Smet. De Bruggeling in Gentse loondienst besluit echter over het KVK-doel.
17
Gevaarlijk standje voor het bezoekende doel. Azofeifa met een van zijn gevaarlijke vrijschoppen, maar Pavlovic kan het leer in hoekschop koppen.
20
Kortrijk prikt nog eens tegen. Jorgacevic kan met zijn vuisten de poging van Mboyo onschadelijk maken.
22
Oh la la, Gent is met zijn geluk aan het spelen. Coulibaly kopt de bal tot bij De Smet, maar net zoals bij de vorige actie besluit de aanvallende middenvelder over. Dit was dé kans op de 1-0 voor Gent.
26
Azofeifa probeert het nu met een lage schuiver. Verbauwhede weet daar wel raad mee.
30
Veel kansen heeft KVK nog niet kunnen versieren, maar nu is daar plots De Beule. Jorgacevic toont nog maar eens dat hij bij de betere doelmannen van de Pro League hoort.
37
De Beule gaat nog eens zijn kans; de bal gaat echter voorlangs.
39
 Gele kaart voor Ilombé Mboyo

40
Bij Gent loopt het van geen meter meer en de Buffalo's steken dan ook meer energie in het discussiëren dan het voetballen.
44
Azofeifa kan toch nog eens aanleggen, maar de Costa Ricaan vindt Pavlovic op zijn weg.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een logische brilscore. Gent begon het best aan de match, maar De Smet besloot twee keer over het bezoekende doel. Aan de overkant kreeg Jorgacevic niet zoveel werk op te knappen, maar de Serviër toonde zich wel paraat op een poging van De Beule.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De bezoekers trappen de tweede helft op gang. Hopelijk is het slaapverwekkende voetbal van de eerste helft in de kleedkamers gebleven.
46
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Tim Smolders


50
Voorlopig is er niet echt veel beterschap waarneembaar. Het blijft wachten op beter voetbal.
52
Coulibaly kan bijna profiteren van een misverstand tussen Gershon en Belhocine.
56
Gent probeert de druk nu toch wat op te voeren. Conte gaat zijn kans, maar ook Verbauwhede bewijst dat hij over meer dan degelijke keepersvaardigheden beschikt. De Clubhuurling pareert de bal van Conte in hoekschop.
61

Goal
Doelpunt van Randall Azofeifa (Onbekend Onbekend)
Verdiende voorsprong voor de Buffalo's. Een vrijschop van Azofeifa gaat in de hoek binnen.
61
Vervangen Davy De Beule
Ingevallen Mohamed Messoudi


63

Goal
Doelpunt van Yassine El Ghanassy (Randall Azofeifa)
KVK krijgt meteen een tweede uppercut te verwerken. El Ghanassy met een mooie individuele actie en de Marokkaanse Belg plaatst de bal zuiver tegen de netten. Is dit de doodsteek voor de bezoekers?
65
Vervangen Gertjan De Mets
Ingevallen Giuseppe Rossini

Vanhaezebroeck gooit zijn toren in de strijd in de hoop nog iets te rapen in Gent.
67
Kortrijk loopt erbij als een geslagen hond. De West-Vlamingen lijken niet bij machte om het tij snel te keren in het Ottenstadion.
73
Gent is na die dubbele voorsprong niet echt in overdrive gaan voetballen. Controlevoetbal heet dan zoiets. Coulibaly probeert het nog eens met een kopbal waarmee Verbauwhede uiteindelijk niet veel moeite kent.
77
 Gele kaart voor Rami Gershon

78
Toch nog een kansje voor KVK. Mboyo vindt opnieuw een attente Jorgacevic op zijn weg.
79
Het gaat nu plots snel over een weer. Verbauwhede duikt goed in de hoek op een schuiver van Azofeifa.
80
En binnen dezelfde minuut zitten we plots weer aan de overzijde. Messoudi gaat zijn kans, maar trapt de bal via het lichaam van een Gentse verdediger buiten.
84
Vervangen Yassine El Ghanassy
Ingevallen Shlomi Arbeitman

Dury gunt El Ghanassy een applauswissel, maar de Rode Duivel heeft dat zo niet begrepen en laat zijn ongenoegen duidelijk blijken.
86
Vervangen Toni Sunjic
Ingevallen Mustapha Oussalah


86
Vervangen Kenny Thompson
Ingevallen Fernando Wallace


89
In de slotminuut krijgt Rossini nog een kopkans, maar ook die belandt naast het Gentse doel. Het ziet ernaar uit dat de Buffalo's met een eenvoudige 2-0 aan de haal gaan.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.