Datum: 15/10/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Het Regenboogstadion lijkt aardig vol te lopen voor de regionale derby tussen Zulte Waregem en Club Brugge. De stadionomroeper toont zich, zoals wel vaker hier in Waregem, van zijn grappigste kant.
00:00
Het stadion ontploft letterlijk, want het vuurwerk vliegt ons hier rond de oren. Bij de fusieploeg willen ze er duidelijk een feestelijke avond van maken.

Vooraf
Welkom in het Regenboogstadion waar Voetbalkrant.com een live verslag brengt van de match tussen Zulte Waregem en Club Brugge. Bij de fusieploeg hopen ze op een ommekeer tegen de Brugse buren na de zwakke prestaties van de voorbije weken. Bart De Roover komt stilaan onder vuur te liggen en kan best een driepunter gebruiken. Tegen blauw-zwart kan Zulte Waregem altijd iets meer. In de voorbije zeven wedstrijden klopte het Club vijf keer. Vorig jaar eindigde de match op een gelijkspel in de reguliere competitie en ging Club met 2-0 voor de bijl in Play-off 2. Bij de thuisploeg is Roelandts geblesseerd en Sterckx ziek. Club moet het stellen zonder de geschorsten Simaeys en Dalmat. Stijnen is nog niet wedstrijdfit. De Vlieger neemt zijn plaats weer in ten nadele van Coosemans.
Opstellingen
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Colpaert Steve, Vandenbroeck David, Maréval Rémi, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Chevalier Teddy, Nfor Webnje Ernest, Matton Thomas, Traore Moussa , Hyland Khaleem , D'Haene Karel.
Club Brugge: De Vlieger Geert, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Camozzato Marcos, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Diaz Junior Enrique Campbell, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
1
Nfor en Traoré trappen de partij op gang.
2
De match ligt al even stil omdat Nfor zich geblesseerd heeft. De thuisspits moet zich aan de zijlijn aan het gelaat laten verzorgen.
3

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Ivan Perisic)
Wat een droomstart voor de bezoekers. Vargas dribbelt zich voorbij enkele thuisspelers en knalt de bal vanuit een schuine hoek mooi in de verste hoek binnen.
8

Goal
Doelpunt van Moussa Traore (Onbekend Onbekend)
Traore degradeert Donk tot een standbeeld en zet daarna Hoefkens op het verkeerde been. Alleen voor De Vlieger schuift de thuisspits de bal mooi binnen.
13
 Gele kaart voor Ernest Nfor
Nfor beroert de bal met de hand op het moment dat hij wil doorkoppen. Ref Wouters ziet hier bewust spelbederf in.
14
De poppen gaan aan het dansen. Colpaert gaat met gestrekt been in op Vargas die spectaculair neergaat. Wouters kent Club wel een vrijschop toe, maar laat, tot grote ergernis van de bezoekers, de kaarten op zak. De Clubspelers herinneren Wouters nog even aan de rode kaart die hij Vargas vorig seizoen op Anderlecht gaf voor een minder zwaar vergrijp.
17
Het lijkt weer een bewogen avondje te worden, want iedere beslissing van Wouters wordt nu aangevochten. Dirar krijgt het zowaar aan de stok met een ballenraper.
18
Odjidja gaat de zestien binnen en wordt neergelegd. Wouters fluit, maar legt de bal buiten het strafschopgebied.
23
Club probeert het laken wel naar zich toe te trekken, maar heeft het niet makkelijk met een snel storend en fris spelend Zulte Waregem.
26
Wat een geharrewar voor het Brugse doel. Matton met een gemeten vrijschop. De bal blijft tussen Traoré en Donk hangen, waarna de Clubverdediger via het lichaam van de thuisspits bijna in eigen doel besluit.
28
Odjidja verovert de bal aan de eigen zestien en stuurt meteen Kouemaha weg. Bossut let echter goed op en trapt de bal in de tribune.
31

Goal
Doelpunt van Dorge Kouemaha (Ronald Vargas)
Club scoort uit het niets. Vargas tikt de bal voor de neus van enkele thuisverdedigers tot bij Kouemaha die zich moet reppen om zijn voet ertegen te zetten. Via het lichaam van Bossut caprioleert het leer in doel.
35
Gevaarlijk standje voor het bezoekende doel. Matton snijdt de bal weer vlijmscherp naar de verste paal waar de vrijstaande Vandenbroeck centimeters te kort komt om binnen te koppen.
38
Donk met een toch wel heel optimistische poging. De Nederlander probeert van halfweg de bezoekende helft de bal naar doel te knallen. De ballenrapers hebben er hun werk mee.
40
Club ontsnapt aan een strafschop. Op een voorzet van Van Nieuwenhuyze glijdt Perisic uit en beroert de bal met de arm. Wouters ziet er, tot afgrijzen van de thuisploeg, geen graten in.
43

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Dorge Kouemaha)
Wat een beauty. Club demonstreert even zijn samenspel. Perisic vindt Kouemaha die met een mooi hakje Vargas alleen voor Bossut brengt. De Venezolaan werkt koelbloedig af.


Scheidsrechter
Rust
Net als tegen Gent trekt Club met een 1-3-voorsprong de rust in. Het wedstrijdverloop zag er nu wel anders uit. Vargas bracht zijn team al snel op voorsprong, maar Traoré maakte even snel gelijk. De bezoekers hadden het dan meer dan twintig minuten moeilijk met een goed georganiseerd Zulte Waregem, tot Kouemaha uit het niets scoorde. Op slag van rusten dikte Vargas met een beauty de score verder aan.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Daar stond bijna de 1-4 op het bord. Odjidja werkt zich in de zestien en zijn voorzet wordt door Vargas richting doel gedevieerd. Bossut kan nog in hoekschop werken.
46
Vargas en Kouemaha brengen opnieuw leven in het spel. Goed voetbal kregen we de eerste helft nauwelijks te zien. Brengen de spelers daarin verandering na de pauze?
52
Van Nieuwenhuyze legt Vargas neer op een interessante plaats schuin voor doel. Club krijgt een vrijschop.
53
Perisic krult de bal gevaarlijk voor doel. Kouemaha kan onvoldoende kracht op het leer zetten, waardoor Bossut maar voor het oprapen heeft. De thuisgoalie lost de bal en Donk lijkt te gaan scoren, maar staat daarbij buitenspel.
55
Vervangen Teddy Chevalier
Ingevallen Habib Habibou

De Roover haalt een bleke Chevalier naar de kant.
56
Club doet nu wat het wil en dolt met een amechtig spelende thuisploeg. Dirar stuurt Vargas diep, maar opnieuw is Bossut er als de kippen bij om het leer te ontzetten.
60
Vargas lanceert Kouemaha randje buitenspel. De assistent vlagt de aanval af voor buitenspel.
61
Weer een mooie combinatie van Club. Perisic tikt door naar Vargas die met de buitenkant rechts Kouemaha aanspeelt. Van Nieuwenhuyze voorkomt met een steal dat de Kameroener zijn tweede van de avond kan scoren.
64
Bij Club krijgen ze een vrijschop van Maréval niet goed weg en Matton knalt de afvallende bal hoog over.
68
De thuisploeg bakt er niets van en dat zint de eigen aanhang niet. Een fluitconcert volgt.
69
De Vlieger komt zijn doel uit en bokst de bal voor een thuisspeler weg. Beiden komen onzacht in aanvaring met elkaar en gaan tegen de vlakte. Wouters laat de verzorgers snel het veld opkomen.
70
Het gaat niet goed met De Vlieger. De ouderdomsdeken van Club is even groggy, maar lijkt verder te kunnen.
72
 Rode kaart voor Karel D'Haene
Strenge beslissing van Wouters. Vargas omspeelt D'Haene en die laat zijn been hangen. D'Haene is echter niet de laatste verdediger en geel lijkt ons meer dan voldoende.
74
 Gele kaart voor Ronald Vargas
Vargas gaat nu op zijn beurt stevig door op Vandenbroeck en bij de thuisploeg eisen ze een even strenge sanctie als D'Haene kreeg. Wouters houdt het bij geel.
76
Dubbele kans voor Club om de score uit te breiden. Eerst vindt Perisic Bossut op zijn weg, in de herneming besluit Kouemaha hoog over.
77
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Maxime Lestienne

Koster neemt geen risico met de geelgeboekte Vargas en brengt Lestienne in de ploeg.
79
Vervangen Moussa Traore
Ingevallen Stijn Meert

Tweede wissel bij de fusieploeg.
80
Schitterende actie van Dirar. De Marokkaan ontdoet zich van meerdere tegenspelers, speelt op het juiste moment Lestienne aan, maar de voorzet van de invaller belandt achter het doel.
81
Vervangen Vadis Odjidja
Ingevallen Jonathan Blondel

Onder luid boegeroep van de thuisaanhang betreedt Blondel het veld.
83
De thuisfanfare probeert er weer wat leven in te brengen, maar meer dan een verdienstelijke reanimatiepoging is dit niet.
86

Goal
Doelpunt van Habib Habibou (Ernest Nfor)
Tegen alle verwachting in brengt Habibou weer leven in de brouwerij. Wankelt Club opnieuw?
87
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Stefan Scepovic


90
Perst Zulte Waregem er nog een slotoffensief uit? De vijf extra minuten geven de thuisploeg in ieder geval hoop.
90
Scepovic verkwanselt echt wel de kans op 2-4. Randje buitenspel mag de Serviër alleen op Bossut afgaan, maar speelt de bal dan lullig tot bij de uitgeweken Perisic. Meer dan een hoekschop zit er niet in voor Club.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.