kvkKV Kortrijk
Germinal Beerschot
Giuseppe Rossini (pen) 17'
1-0
Ilombé Mboyo (pen) 49'
3-0
Datum: 06/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk duwt G.Beerschot nog wat dieper in de put
Nico Wieme
| 0 reacties
Kortrijk duwt G.Beerschot nog wat dieper in de put
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft met het grootste gemak afstand genomen van een onnoemelijk zwak Germinal Beerschot. De bezoekers kregen in het Guldensporenstadion geen poot aan de grond en keren met zware cijfers terug naar Antwerpen.De crisis wordt alleen maar groter.

Hein Vanhaezebrouck behield het vertrouwen in zijn team dat vorige week een punt haalde op Charleroi. Glen De Boeck voerde wel enkele wissels door. De coach van de Antwerpse fusieploeg verbande Mats Rits opnieuw naar de bank en dropte Justice Wamfor in de basiself. Negrao en Daniel Cruz moesten plaatsruimen voor Adnan Custovic en Victor Wanyama.

Germinal Beerschot ontsnapte al vroeg aan een achterstand. Giuseppe Rossini deed de netten trillen voor KV Kortrijk, maar de assistent-scheidsrechter oordeelde dat dit vanuit buitenspelpositie gebeurde. Het was echter uitstel van executie, want toen Wanyama in de zestien een overtreding maakte op Ilombé Mboyo, aarzelde Rossini niet van op de stip.

Kortrijk hield achteraan de boel goed gesloten. De bezoekers probeerden wel wat druk te ontwikkelen, maar de motor stokte eens het Kortrijkse strafschopgebied bereikt werd. Het was integendeel de thuisploeg die verder uitliep. Rami Gershon ging het luchtduel aan met Thomas Kaminski en de Israëliër kopte de 2-0 binnen. Luttele tellen later voorkwam Glenn Verbauwhede de aansluitingstreffer. De Bruggeling in Kortrijkse loondienst haalde een vrijschop van Custovic uit zijn doelvlak.

De tweede helft was amper op gang getrapt of Kortrijk versierde zijn tweede strafschop. Dit keer waren de rollen omgekeerd: Rossini kreeg de fout mee en Mboyo trapte van op elf meter de keiharde 3-0 tegen de touwen. Voor de bezoekers was de wedstrijd meteen ten einde, hoewel er nog meer dan een halfuur moest gespeeld worden.

Opmerkelijk wapenfeit was nog de dubbele wissel Bart Goor en Wamfor voor Daniel Cruz en Sherjill MacDonald. Beide bezoekers gingen niet akkoord met hun vervanging en maakten hun ongenoegen kenbaar aan coach De Boeck. De ploeg van het Kiel moest de kelk tot op de bodem ledigen, want uitgerekend ex-speler Mohamed Messoudi duwde het mes nog wat dieper in de wonde.

Exit De Boeck?

Germinal Beerschot blijft verweesd achter met een schamele twee op vijftien. De vraag is hoelang De Boeck het vertrouwen zal blijven krijgen. Voor de match tegen Club Brugge was er al sprake van de laatste kans voor de Antwerpse coach, na de magere resultaten en dito prestaties van de voorbije weken ziet het er niet goed uit voor de geplaagde trainer.

Herbeleef KV Kortrijk - Germinal Beerschot