Datum: 06/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse heeft puntenverlies aan zichzelf te danken
Dennis Smeyers
| 0 reacties
Lierse heeft puntenverlies aan zichzelf te danken
Foto: © SC

Vijf dolle Lierse minuten leken voldoende om Lokeren vanavond te verschalken. Het mocht echter niet zijn vanavond. De Lierse verdediging was vanavond niet op haar best, waardoor Lokeren toch nog lanszij kon komen.

Beide teams probeerden van bij het begin het laken naar zich toe te trekken, maar Lance Davids voor Lierse en Benjamin de Ceulaer voor Lokeren konden met hun schoten de doelmannen niet echt bedreigen. De wedstrijd ging goed over en weer, alles wees op een goede pot voetbal.

Een mooie combinatie van de thuisploeg in de zestien van Lokeren werd afgebroken wegens buitenspel, en Kurt van Dooren had een mooie sliding in huis om de doorgebroken De Ceulaer af te stoppen. Die laatste was zeker de man van het wedstrijdbegin; hij woog op de Lierse verdediging en had snedige dribbels en goede voorzetten in huis.

Zijn actie lag ook aan de basis van de eerste echt grote kans van de wedstrijd. De Ceulaer speelde zich vanop de flank mooi vrij, en bediende dan Gueye, die trapte van ver, en Kujovic moest zijn pegel lossen. Mokulu trapte onbegrijpelijk over. Niet dat het feestje zou zijn doorgegaan overigens, Mokulu stond buitenspel.

Lierse kon daar veel overgave tegenoverstellen, maar een goede aanval kreeg het na de eerste minuten amper in mekaar gebokst. Op een hoekschop kon de thuisploeg, tegen de gang van het spel in, toch scoren. Op een hoekschop kon Gonzague Vandooren binnenkoppen. Lazic ging zeker niet vrijuit.

Het Lierse publiek kon daarna helemaal vieren. Radzinski deviëerde een schot van de niet zo denderend spelende Sonck binnen. Lokeren was zichtbaar aangeslagen, en kon niet meteen een vuist maken. Peter Maes had werk in de kleedkamer.

Lierse leek zeker niet van plan zich in te graven, integendeel. De thuisploeg combineerde beter en zuiverder dan in de eerste helft, en bleef daardoor het spel in handen hebben. Lokeren had geen redenen om te hopen, tot de Lierse verdediging plots begon te knoeien en Mokulu het leer dankbaar voorbij Kujovic trapte.

De thuisploeg was niet aangeslagen, en ging op zoek naar een derde doelpunt. Gonzague Vandooren was er bijna dichtbij, maar zijn kopbal ging voorlangs. Even later kon Lazic met een goede reflex Tomasz Radzinski van een doelpunt houden. De snelle Canadees kon na een mooie aanval vrij aanleggen, maar vond dus de vuisten van de Lokerse doelman op zijn weg.

Ook Sonck kreeg een grote kans, maar hij schoot hard naast. Een dolle vijftien minuten begonnen, waarin Lierse zeker had moeten scoren, maar Kujovic de meubelen moest redden op een schot van Tshimanga. De thuisploeg liet na te scoren, enb de verdediging ging steeds minder secuur spelen.

Benjamin de Ceulaer kon, na heel wat verdedigend geknoei, de bal achter Kujovic trappen. Moeilijk was het niet, de bal kwam hem voor de voeten omdat de doelman hem niet genoeg kon wegwerken. Lierse trok nu volop in de aanval, maar ging daardoor ook meer onbezonnen spelen. Echte kansen creëerde het niet meer, en Nzolo floot de wedstrijd af. Lierse liet de kans op winst vanavond liggen. Met de Eupense winst is dat een erg slechte zaak.

Herbeleef Lierse SK - Sporting Lokeren