kvmKV Mechelen
chaCharleroi
Datum: 06/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen toont twee gezichten, maar pakt de zege
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
KV Mechelen toont twee gezichten, maar pakt de zege
Foto: © SC

KV Mechelen klimt na een zuinige en moeizame zege tegen Charleroi naar een gedeelde derde plaats. De Mechelaars blijven thuis ongeslagen. Charleroi zakt door de zege van Eupen op Standard naar de laatste plaats.

Dertien doelpunten. Dat gaf het telraampje aan tijdens de voorbije twee thuiswedstrijden van KV Mechelen. Zes tegen Germinal Beerschot (5-1) en zeven in de beker tegen Racing Waregem (7-0). Een nieuwe monsterscore tegen Charleroi zat er nooit in.

Angstig Malinwa

Het verhaal van de eerste helft is snel uitverteld. KV Mechelen toonde te weinig initiatief. Het was alsof de Mechelaars angst hadden om Charleroi bij de keel te grijpen: een laag tempo, veel balverlies en weinig kansen waren het logische resultaat.

Charleroi hoopte en kwam zelfs bijna op voorsprong, maar een strak afstandsschot van Hernan Losada werd door Olivier Renard vanonder de lat getikt. De thuisploeg moest tot de 39ste minuut wachten voor het een eerste keer de jonge Nicolas Hatefi kon bedreigen. Het vluchtschot van Jonathan Wilmet werd door Samuel Fabris van de lijn gekeerd.

Na de pauze toonde KV Mechelen een ander gezicht. Met veel meer lef en durf drukte het Charleroi helemaal terug voor hun eigen doel. Christian Benteke kreeg al snel een unieke kans om te scoren, maar de Belgische aanvaller knikte een vrije kopkans onbegrijpelijk naast.

Destorme breekt de ban

‘Pompen of verzuipen’ was het motto van de Karolingers. De moedige Hatefi bokste nog een tijdje alle voorzetten naar veiliger oorden,  maar al snel stond het water hem aan de lippen. Op een zoveelste voorzet van de rechterflank moest de jonge Iraniër zich gewonnen geven op een harde kopstoot van David Destorme: 1-0.  

KV Mechelen vergat de Zebra’s het nekschot te geven – Diabang knalde van dichtbij over, Benteke en opnieuw Diabang kregen een voorzet van Wilmet niet in het lege doel – en sleepte zich met dichtgeknepen billen naar het einde. Met een knap afstandsschot haalde WImet in de slotminuut toch nog alle twijfels weg.

Herbeleef KV Mechelen - Charleroi