gnkKRC Genk
kvkKV Kortrijk
Datum: 29/10/2013 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena
Vossen trapt Genk magistraal voorbij KVK
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vossen trapt Genk magistraal voorbij KVK
Foto: © SC

KRC Genk heeft vanavond met 1-0 gewonnen van KV Kortrijk. Jelle Vossen schoot de Limburgers met een omhaal (eventjes) aan de leiding.

Cédric De Volder in Genk

Mario Been koos voor dezelfde elf namen die Club Brugge afgelopen zondag in het zand deden bijten. Jelle Vossen, Thomas Buffel en Benji De Ceulaer moesten dus de rood-witte muur slopen. Hein Vanhaezebrouck leek bij aanvang dan weer tevreden met een puntje bij zijn voormalige werkgever. KV Kortrijk begon in de Cristal Arena met een vijfmansdefensie. Had de oefenmeester geen erg in een vijfde opeenvolgende overwinning?

Slordige eerste periode

De eerste – en eigenlijk ook wel enige - kans van de eerste helft kwam dan ook op naam van de blauwbloezen. Benji De Ceulaer kwam oog in oog te staan met Darren Keet, maar de Zuid-Afrikaan hield de voormalige smaakmaker van Sporting Lokeren op sublieme wijze van het openingsdoelpunt. Beide teams probeerden wel te voetballen in de eerste periode, maar de slordigheden stapelden zich bij momenten op.

Al probeerde Khaleem Hyland op slag van rust de ban te breken. De middenvelder toverde een ware kanonskogel uit zijn sloffen, maar Keet was bij de pinken. De international slaagde er zelfs in om de bal klemvast te pakken. Toch verdiende geen van beide zijden een doelpuntje in de eerste helft. De 0-0-ruststand was dan misschien jammer voor de 21.385 opgekomen fans, maar meer dan terecht.

Getekend, Jelle Vossen

Na de – in dit geval – soep besloot De Ceulaer dan ook iets te doen aan de brilscore. De flankaanvaller ging op wandel door de defensie van De Kerels, maar zijn schot strandde op de paal. De thuisploeg probeerde het laken nu helemaal naar zich toe te trekken. Verder dan enkele afstandschoten van Fabien Camus kwamen De Smurfen echter niet.

Zo’n twintig minuten voor affluiten vond Vossen het welletjes geweest. De Rode Duivel stond met de rug naar doel en zag de bal uit de lucht vallen. Wat volgde was dan ook om duimen en vingers af te likken. Vossen liet Keet ter plaatse met een fenomenale omhaal, 1-0. De staande ovatie van het Limburgse publiek was dan ook op zijn plaats.

Genk (eventjes) koploper

De overwinning bezorgt Mario Been en kornuiten de koppositie. Al moet die worden gedeeld met Standard. Voor de duidelijkheid: De Rouches komen morgen nog in actie tegen Waasland-Beveren. KV Kortrijk doet dan weer geen al te beste zaak met het oog op een ticketje voor POI. Al zal puntenverlies bij Genk ongetwijfeld ingecalculeerd zijn in het Guldensporenstadion.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Kƶteles Laszlo 90' 7
Anele Ngongca   90' 9
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 9
Koulibaly Kalidou   90' 8
Tshimanga Derrick 90' 8
Hyland Khaleem   90' 7
Camus Fabien 90' 7
Gorius Julien A 90' 8
Buffel Thomas 90' 8
Vossen Jelle āš½ 90' 8
De Ceulaer Benjamin 71' 6
  Bank G Beoordeel
Kumordzi Bernard Yao 19' 7
Van Hout Kristof -  
Ojo Kim -  
Schrijvers Siebe -  
Hamalainen Brian -  
Simaeys Jeroen -  
Limbombe Anthony -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 7
Capon Brecht 78' 7
Heylen Michaƫl 90' 7
Reynaud Romain   90' 7
Tomasevic Zarko 78' 6
Oussalah Mustapha   90' 5
Pavlovic Nebojsa 90' 7
De Mets Gertjan 78' 7
De Smet Stijn 90' 7
Coulibaly Elimane 90' 8
Santini Ivan   90' 6
  Bank G Beoordeel
Martin Baptiste 12' 6
Chevalier Teddy 12' 6
Raman Benito 12' 6
Ragolle Dylan -  
Deman Patrick -  
Ulens Baptiste -  
Petrovic Branimir -  
Herbeleef KRC Genk - KV Kortrijk

Vooraf