kvmKV Mechelen
gntKAA Gent
0-1
Datum: 29/11/2013 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne
Dramatisch Gent steelt 3 punten in Mechelen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Dramatisch Gent steelt 3 punten in Mechelen
Foto: © SC

AA Gent ging vanavond met het kleinste verschil winnen op KV Mechelen. De thuisploeg kreeg kans na kans en verdiende de overwinning, maar kreeg het deksel op de neus via Kage. Het niveau van de wedstrijd? Alsjeblieft niet naar vragen.

Sander De Graeve in Mechelen

Achter de Kazerne begon Prodell nog eens aan een wedstrijd. Mechelen moest immers schuiven door de schorsing van Alessandro Cordaro. Bij Gent kwamen Pedersen en El Ghanassy in de ploeg voor Privat en Soumahoro.

Aan de eerste helft gaan we niet al te veel woorden vuil maken. De foute passes en misverstanden stapelden zich op bij beide ploegen. Er zat werkelijk bij niemand een lijn in het spel en het niveau was erbarmelijk.

Droevig spelniveau

Mechelen verdiende een voorsprong na twee grote kansen. Vooral de open kopkans van Mats Rits moest tegen de touwen. Bij de bezoekers viel enkel Brecht Dejaegere in positieve zin op. Voor het overige was het huilen met de pet op.

Die petten mochten in de tweede helft gerust op de hoofden van de arme drommels in het stadion blijven staan. Zelfs wie gratis naar deze wedstrijd mocht komen kijken zal zich bekocht voelen na zo'n partij.

Kans na kans voor Mechelen

Mechelen creëerde wel opnieuw enkele grote kansen, maar Diabang en opnieuw Rits konden de touwen niet raken. Bij AA Gent kwamen intussen Rodgers Kola en Sloan Privat in de ploeg. Dat dat niet bepaald wereldwonder acht en negen zijn bewezen die dit seizoen al.

Wel opmerkelijk bij de wissel van El Ghanassy. De vleugelspeler wou er nog niet af omdat hij absoluut nog een vrije trap geven. Resultaat: ver over en met gebogen hoofd naar binnen. Daarna kreeg KV Mechelen nog enkele reuzenkansen, maar de bal wou er maar niet in.

Kage is kaper van dienst

De thuisploeg kreeg uiteindelijk het spreekwoordelijke deksel op de neus. Neto tikte de bal van dichtbij nog op een uitstekend tackelende Max Biset, maar Kage was goed gevolgd en trapte de 0-1 in een leeg doel.

Gent won zo niet op een diefje, maar op een hele dievenbende op bezoek bij Mechelen. De reeks wordt voortgezet, maar het niveau was niet om over naar huis te schrijven. KV Mechelen zal zich nog lang afvragen hoe het deze wedstrijd kon verliezen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 6
Vandam Jerry 90' 5
Bateau Sheldon 90' 5
Biset Maxime 90' 6
Ghomsi Antonio 90' 8
De Witte Seth 90' 7
Rits Mats 77' 6
Kamavuaka Wilson   90' 7
Prodell Viktor 77' 7
Mokulu Benjamin 90' 6
Iddi Abdul-Yakuni 45' 6
  Bank G Beoordeel
Dialiba Diabang Boubacar 45' 5
Junker Mads 13' 6
Destorme David 13' 6
Van Tricht Wannes -  
Trajkovski Aleksandar -  
Van Damme Joachim -  
Biebauw Wouter -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Rafinha Rafael Scapini 88' -
Lepoint Christophe 90' -
Nahayo Valery 90' -
Asare Nana 90' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Dejaegere Brecht   90' -
Neto Renato   90' -
Kage HervĂ© âšœ 90' -
Pedersen Nicklas 59' -
El Ghanassy Yassine 74' -
  Bank G Beoordeel
Privat Sloan 31' -
Kola Rodgers 16' -
Diogo Carlos 2'  
GonzĂĄlez Pirez Leandro MartĂ­n -  
Maes Kristof -  
Soumahoro Yaya -  
MarĂ©val RĂ©mi -  
Herbeleef KV Mechelen - KAA Gent

Vooraf