Reactie Rits: "Kan een kopbal nu niet op tien centimeter precies mikken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Rits: "Kan een kopbal nu niet op tien centimeter precies mikken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen verdiende een zege tegen een zwak AA Gent, maar kreeg het deksel enkele minuten voor tijd op de neus. Mats Rits kreeg voldoende kansen om te scoren, maar net als bij zijn ploegmaats wou de bal er niet in.

Sander De Graeve in Mechelen

Mechelen moest deze partij altijd winnen. "Dat denk ik ook, ja", aldus Mats Rits. We waren de betere ploeg en hadden alles onder controle. We gaven niets weg en kregen zelf enkele kansen die er net niet in gingen. Ik kopte zelf ook op de paal. Als die binnenkant paal gaat, is het doelpunt. Maar ja, ik kan een kopbal nu niet op tien centimeter precisie mikken."

Er volgden nog meer kansen. "Diabang kreeg nog een grote en ik trapte nog op de doelman. Die bal kwam dan in de voeten van een Gent-speler in plaats van één van ons. Het ontbrak ons vandaag ook aan geluk."

"We moeten dringend punten pakken"

Geluk speelde ook een rol in de Gentse goal. "Er kwam een voorzet, die week af en kwam in de voeten van een Gent-speler (Neto, nvdr.). Die zijn schot blokten we ook nog af, maar de bal kwam opnieuw in de voeten van iemand van Gent (Kage, nvdr.). Dan zit het inderdaad niet mee."

Het begint te dringen voor Mechelen. "We moeten dringen punten gaan pakken, dat beseft iedereen. Het spel was goed vandaag, dat kunnen we meenemen. Als ploeg stonden we er."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties