kvmKV Mechelen
wbeSK Beveren
Datum: 14/12/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen kan niet scoren tegen tien Waaslanders
KV Mechelen kan niet scoren tegen tien Waaslanders
Foto: © SC

KV Mechelen en Waasland-Beveren hebben er geen onvergetelijk spektakel van gemaakt Achter de Kazerne. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: zonder doelpunten. De thuisploeg toonde na de pauze tegen tien man veel goede wil, maar een doelpuntje maken zat er niet in.

Aernout Van Lindt in Mechelen

"We gaan voor de coach spelen." Dat gaven de spelers van KV Mechelen aan voor de levensbelangrijke wedstrijd tegen Waasland-Beveren. In de stand was het verschil tussen beide ploegen zes punten, Malinwa wou winnen om in een veiliger positie te komen, terwijl de Waaslanders dichter bij de plaatsen van play-off II wilde kruipen.

Bij KV Mechelen geen Iddi (geblesseerd), en ook Destorme, Rits en Mokulu moesten op de bank starten. Prodell en Junker kregen hun kans voorin. Bij Waasland-Beveren een vrij verdedigend ingestelde ploeg, met Jorn Vermeulen ook in het veld.

Angst regeert voor de rust

KV Mechelen nam de wedstrijd snel in handen, maar na enkele afgeblokte schoten van Junker, Prodell en Diabang viel de wedstrijd na een kwartier helemaal stil. De angst om te verliezen leek bij beide ploegen wel te regeren, waardoor we bijzonder weinig tempo in het spel kregen en een aantal slordigheden. Niemand bij de thuisploeg durfde te infiltreren, om toch maar niet op een dodelijk tegendoelpunt te botsen.

Beide teams zitten in een malaise en die toont zich vooral vooraan: Mechelen vindt het doel heel moeilijk, Waasland-Beveren scoorde nog niet onder Bob Peeters in de competitie. De kroniek van een aangekondigde 0-0 aan de rust op die manier.

Rood voor Cale omslagpunt

Vlak voor de koffie mocht Hrvoje Cale al gaan douchen, nadat hij driest inging op Mads Junker. Zo wist Waasland-Beveren tot onvrede van Bob Peeters dat het een hele helft met een man minder aan de bak zou gaan moeten.

En die man meer zou KV Mechelen wel wat vleugels geven. Nog meer dan in de eerste helft zette het druk, maar doelpunten kwamen daar niet meteen van. Junker kreeg een opgelegde kans, maar hij kopte een doorgekopte bal van De Witte van dichtbij nog over.

Gebrek aan scorend vermogen

Terwijl het gemor bij het thuispubliek begon toe te nemen, bracht van Veldhoven Rits en Mokulu in op zoek naar dat bevrijdende doelpunt. Diabang en Cordaro toonden zich bedrijvige flankspelers, maar Mokulu en Junker konden centraal niet afwerken. Waasland-Beveren bracht daar werkelijk niets tegenover - Vesilinovic speelde op een eilandje en deed niets met de ballen die hij kreeg.

Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begon: zonder doelpunten. Beide teams schieten daar weinig mee op, maar ze lijken zo wel te krijgen waar ze in de eerste helft voor speelden: om niet te verliezen. De druk op trainer van Veldhoven zal wel blijven.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Vandam Jerry 90' -
De Witte Seth 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Ghomsi Antonio 87' -
Dialiba Diabang Boubacar 90' -
Kamavuaka Wilson 72' -
Biset Maxime 90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Junker Mads 90' -
Prodell Viktor 58' -
  Bank G Beoordeel
Mokulu Benjamin 32' -
Rits Mats 18' -
Destorme David 3'  
Biebauw Wouter -  
Karahmet Senad -  
Trajkovski Aleksandar -  
Van Damme Joachim -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin   90' -
Vermeulen Jorn 59' -
Bojovic Mijusko 90' -
Belhocine Karim 90' -
Cale Hrvoje   45' -
Henkens Robin 85' -
Godemeche Nicolas   90' -
Blondelle Siebe   90' -
Maric Milos 90' -
Maman Hanan 45' -
Veselinovic Dalibor 90' -
  Bank G Beoordeel
Doumbia Kassim 45' -
D'Ulivo Cédric 31' -
Sibum Bas 5'  
Van Den Eynde Arne -  
Trickovski Ivan -  
Steppe Kenny -  
Demjan Róbert -  
Herbeleef KV Mechelen - SK Beveren

Vooraf