Reactie Dejaegere: "De beker is een doel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Dejaegere: "De beker is een doel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent haalde na de zege tegen KV Mechelen een knappe negen op negen in de competitie, ook al was het spel niet goed. Dejaegere kijkt al vooruit naar woensdag, dan wacht Leuven in de beker. Dejaegere wil alvast via de kortste weg naar Europa.

Sander De Graeve in Mechelen

Brecht Dejaegere zag ook dat het niet goed was. "De coach had er vooraf op gehamerd om niet te veel de lange bal te zoeken, maar we deden niet anders. Zo kreeg Pedersen te weinig ballen, hij stond op een eiland. Ik en Neto konden ook niet tijdig aansluiten omdat we eerst het blok nog moesten zetten. We vonden elkaar erg moeilijk vanavond."

De combinaties kwamen er niet uit. "Toen het wat beter stond konden we wat meer dreigen, maar het liep vaak fout net voor de laatste pass. Hadden we het goed uitgespeeld, dan konden er drie 100% kansen uit volgen."

"Overwinning het belangrijkste"

Kansen die Gent uiteindelijk niet kreeg, maar toch won het met 0-1. "Het spel was niet goed, maar het belangrijkste is de overwinning. Mechelen had veel kansen, maar we haalden toch opnieuw de nul. We trainen vaak apart, aanvallers en verdedigers, zo komen die automatismen erin."

"We wonnen drie keer op rij, maar mogen nu niet beginnen zweven, zeker na deze prestatie." Woensdag wacht Leuven in de beker. "Die match moeten we winnen, zeker thuis. De beker is echt een doel voor ons. Het blijft de kortste weg naar Europa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties