Buffel: "Koppositie geen onderwerp"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Buffel: "Koppositie geen onderwerp"
Foto: © SC

KRC Genk won gisteren met het kleinste verschil van KV Kortrijk. Daarmee gaan de Limburgers (eventjes) mee aan de leiding met Standard. "Al is die koppositie nooit een onderwerp geweest in de kleedkamer", aldus Thomas Buffel.

Cédric De Volder in Genk

KRC Genk had het niet onder de markt met KV Kortrijk, maar een wereldgoal van Jelle Vossen stuurde de West-Vlamingen met lege handen naar huis. Thomas Buffel vond na afloop alvast dat Genk de overwinning had verdiend. “Ik telde amper één kansje voor Kortrijk. Verder zijn de roodhemden eigenlijk niet gevaarlijk geweest.”

De topper had eigenlijk weinig in petto. Vooral de eerste helft leek een opeenstapeling van slordigheden en foute passes. “Het klopt dat we het moeilijk hadden om een opening te forceren”, gaat de voormalige speler van onder meer Feyenoord en Glasgow Rangers verder. “Maar na de pauze slaagden we er toch in om onze wil op te leggen.”

"Wedstrijden volgen elkaar in sneltempo op"

Buffel lag bovendien aan de basis van het enige doelpunt van de partij. Zijn voorzet kwam na wat geharrewar bij Jelle Vossen terecht. “We kenden bij die fase het geluk dat de bal goed viel, maar Jelle deed er natuurlijk iets fantastisch mee.”

En zo gaat KRC Genk – door alsmaar meer mensen getipt als titelkandidaat – mee aan de leiding met Standard. “Die koppositie is nochtans nooit een onderwerp geweest in de kleedkamer”, besluit Buffel. “Nu moeten we ons opnieuw concentreren op de volgende karwei. De wedstrijden volgen elkaar in sneltempo op, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties