Waarom Racing Genk - KV Kortrijk een echte topmatch wordt

Waarom Racing Genk - KV Kortrijk een echte topmatch wordt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Weinigen die het bij het begin van het seizoen zouden hebben gedacht, maar de kraker van de midweekspeeldag in de Jupiler Pro League is de strijd tussen Racing Genk en KV Kortrijk. En het lijkt bovendien ook nog een aangename wedstrijd te kunnen gaan worden.

Door Aernout Van Lindt

Racing Genk en KV Kortrijk begonnen beiden ietwat aarzelend aan de jaargang 2013-2014 in de Jupiler Pro League, maar ondertussen hebben beide teams zich meer dan herpakt. KV Kortrijk tikte zowel Club Brugge als Anderlecht al bijwijlen van de mat, Racing Genk was afgelopen weekend ook te sterk voor Blauw-Zwart.

Bovendien weet Mario Been zijn troepen goed klaar te zetten naargelang de opdracht. In Europa heeft het met 7 op 9 een zeer mooie uitgangspositie verworven voor een Europese lente, zonder eigenlijk al echt diep het gaspedaal te moeten hebben indrukken. Zo kan Been met een kleine kern en veel dezelfde spelers toch week na week resultaten blijven halen.

Rest schiet te kort

Dat Racing Genk en KV Kortrijk beiden in play-off I staan voorlopig en het beste voetbal lijken te brengen, heeft ook te maken met wat de andere toppers doen. Anderlecht en Club Brugge swingen al sinds eind juli opvallend niet, bij Lokeren, Standard en Zulte Waregem is er even een mindere periode en AA Gent krijgt de rails niet richting play-off I.

Daardoor is de uitspraak die we enkele weken geleden deden – de top-6 van play-off I zal dezelfde zijn als die van vorig jaar – ineens met een korrel zout te nemen, want de Kerels zijn een duidelijke zevende kandidaat.

Champagnevoetbal?

Resultaten alleen is natuurlijk niet genoeg in het huidige voetbal, zeker niet voor de neutrale kijker. Kunnen ook zij morgenavond verwend worden door Racing Genk – KV Kortrijk? Zeker en vast. Het wordt boeiend hoe Ivan Santini – een van de toppers van de voorbije weken – zich zal gedragen tegenover Kara – ook een van de beteren de laatste tijd.

Kan het middenveld van KV Kortrijk – met steun van de backs – de aanvalsgolven van de Limburgers weerstaan? Wiens tactisch vernuft haalt de bovenhand en hoe ongeremd kunnen beide teams met al dat vertrouwen spelen?

Tegenvallen kan het altijd, maar met een beetje geluk wordt de wedstrijd snel opengebroken en zien we een ongedwongen, ongecompliceerde en leuke topper – met liefst ook wat champagnevoetbal. Al zijn beide coaches nuchter genoeg om ook na een eventuele driepunter te relativeren en gewoon verder te werken op de ingeslagen weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties