Anele: "Onszelf geen extra druk opleggen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Anele: "Onszelf geen extra druk opleggen"
Foto: © SC

Ngcongca Anele was gisteren in zijn nopjes. De Zuid-Afrikaan won het onderonsje met zijn landgenoot Darren Keet. Toch blijven de voetjes op de grond. "We gaan onszelf nu geen druk opleggen omdat we enkele wedstrijden hebben gewonnen."

Cédric De Volder in Genk

KRC Genk won gisteren met 1-0 van KV Kortrijk. De pretoogjes van Ngcongca Anele waren na afloop dan ook het bewijs van zijn geluk. “Darren Keet is een goede vriend van me”, lacht de Zuid-Afrikaan. “Hij is een sterke doelman, maar hij had geen verhaal tegen de omhaal van Jelle Vossen.”

“Het was een harde wedstrijd”, legt de 26-jarige flankverdediger uit. “Voetbal is soms echt oorlog. Toch vind ik de Belgische scheidsrechter rare snuiters. In de aanvangsfase van de wedstrijd laat men veel toe. Maar dan beginnen de zenuwen op te spelen en vliegen de kaarten in het rond. Dat was ook tegen KV Kortrijk opnieuw het geval.”

"Belgische scheidsrechters zijn rare snuiters"

Anele maakt de laatste weken indruk in de Limburgse defensie. Toch wil hij een pluim op de hoed van Kara Mbodji steken. “Als ik de bal verlies, weet ik dat Kara er staat om dat foutje goed te maken. Het is dan natuurlijk ook leuk om opnieuw de nul te houden. Zo’n details geven vertrouwen aan een verdediging.”

Ondertussen zijn de Limburgers al vijftien wedstrijden ongeslagen. Is KRC Genk nu ook een favoriet voor de gouden plak? “Het is een leuk gevoel om telkens opnieuw punten te pakken”, besluit Anele. “KRC Genk is één grote familie en dat succes is er eentje van iedereen. Maar we gaan onszelf nu geen druk opleggen. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties