Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jan Breydel
De Sutter redt in extremis puntje tegen Malinwa
Manuel Gonzalez

Club Brugge heeft 2015 met een valse noot ingezet. Het duurde tot diep in de blessuretijd vooraleer Tom De Sutter voor de 1-1-eindstand kon zorgen. De West- Vlamingen wonnen dus alweer niet van KV Mechelen.

Cédric De Volder in Brugge

KV Mechelen hield Club Brugge dit seizoen al twee keer in bedwang. Michel Preud’homme koos dan ook voor zijn sterkste elf namen. Vladan Kujovic verving de afwezige Mathew Ryan, Nicolas Castillo kreeg de voorkeur op Tom De Sutter.

Kujovic kan het nog steeds

De eerste helft was eigenlijk helemaal voor Club Brugge. Al moet het gezegd: het Mechelse blok stond op poten. Wouter Biebauw moest maar één keertje aan de bak toen Ruud Vormer op hem afstoof.

We trokken naar de kleedkamers zonder doelpunten, maar dat lag overigens ook aan Kujovic. De wederoptredende Serviër ging goed plat op een schuiver van Sofiane Hanni. Alle respect voor de doelman. Je moet het toch maar doen…

Naessens schreeuwt blessureleed van zich af

Club vergat de druk na de koffie aan te houden en dat brak hen zuur op. Op het uur lanceerde Biebauw een prachtige aanval. Het eindstadion lag bij Jens Naessens. De flankaanvaller schreeuwde alle blessureleed van zich af na zijn doelpunt, 0-1.

Grappig extraatje: de lijnrechter zag het doelpunt van Naessens niet. De man met de vlag kwam namelijk in botsing met Dalibor Veselinovic. Eigenlijk had Jimmy Cremers geen schijn van kans tegen de boomlange aanvaller!

De Sutter doet het dan toch

Het werd uiteindelijk een razend spannend slot op Olympia. De ingevallen De Sutter zorgde in blessuretijd toch nog voor de gelijkmaker. De aanvaller nam het leer heerlijk aan en poeierde het ronde kleinood in één tijd in de kruising, 1-1.

Door het gelijkspel van Club Brugge krijgt RSC Anderlecht morgen al meteen de kans om tot op twee puntjes van de West-Vlamingen te sluipen. Malinwa slaagde er dit seizoen al voor de derde keer in om blauw-zwart af te stoppen.