Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Verrezen Nicklas Pedersen knalt mak Gent naar winst
Sander De Graeve

Play-off 1 is binnen voor AA Gent, maar mooi was het niet. Lierse speelde sterk en kwam na de penaltygoal van Neto in de tweede helft op gelijke hoogte. Verloren zoon Nicklas Pedersen knalde de 2-1 eindstand in het absolute slot op het bord.

Sander De Graeve in Gent

• Moses Simon lichtpunt in eerste helft
  • Sterk Lierse
  • Pedersen met eerste goal sinds maanden blessureleed

De Gentse Ghelamco Arena was bijna volledig uitverkocht voor de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. Enkel het bezoekersvak zat niet helemaal vol. De partij begon gezapig. Gent was niet in goeie doen en Lierse deed goed mee.

De Pallieters, op zoek naar een plek in play-off 2, kregen zelfs de beste kans in de beginfase. Keita liep in de rug van een slapende Rafinha, maar knalde in het zijnet. Gent kwam even met de schrik vrij. Enkel dankzij Moses Simon werd het evenwicht hersteld.

De vinnige Nigeriaan werd in de tribune gesteund door nieuwkomer Sad'eeq Yusuf en wou zijn landgenoot wel iets laten zien. In een minuut of tien draaide hij drie keer de verdedigers van Lierse helemaal dol.

De dolste van het pak was rond het half uur Bensebaini. Hij zwiepte Simon onderuit en de bal ging genadeloos op de stip. Neto nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de elfmeter in de linkerhoek. Die 1-0 bleef tot aan de rust op het bord.

Wie dacht dat Gent het varkentje even snel zou wassen, had het bij het verkeerde eind. Lierse bleef vechten voor elke morzel grond en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Bij zo'n tegenstoot knalde Kasmi de bal tegen de touwen. Het werd stil in de Ghelamco Arena.

Vanhaezebrouck greep in en bracht Raman en Van Der Bruggen op het veld, maar het bleef te traag gaan bij de Buffalo's. Bij de bezoekers kwam Uche Nwofor het veld op, maar moest er twintig minuten later opnieuw geblesseerd af.

Pedersen doet het

Het leek bij een gelijkspel te blijven, maar Nicklas Pedersen viel enkele minuten voor tijd in en deed het ondenkbare. Na maanden blessureleed knalde hij de beslissende 2-1 tegen de touwen. Mooi voor Pedersen, jammer voor een moedig Lierse. De verslagenheid was groot bij de Pallieters.