Reactie Vanhaezebrouck steunt omstreden beslissing Lierse: "Routiniers moesten er eerder uit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
Vanhaezebrouck steunt omstreden beslissing Lierse: "Routiniers moesten er eerder uit"
Foto: © Photonews

In de winterstop stond Lierse even in het oog van de storm toen plots de ervaren spelers naar de B-kern gestuurd werden. Jongens als Swinkels en Losada werden plots persona non grata op het Lisp. Volgens Vanhaezebrouck had dat al veel eerder moeten gebeuren.

Sander De Graeve in Gent

Lierse kwam sterker voor de dag dan algemeen verwacht. "Ik moet een pluim aan mijn collega en zijn jonge gasten. Die zijn jammer genoeg veel te laat gekomen. Hadden ze tien weken eerder die beslissing genomen om de routiniers aan de kant te schuiven, dan speelde Lierse play-off 2."

"Hier zit veel meer 'team' en veel meer discipline in dan in het Lierse van de 25 matchen daarvoor. Ze hebben zich de ziel uit lijf gelopen." Gent had het moeilijk met de Pallieters en kon maar in extremis de zege binnenhalen. "Ik had mijn jongens gewaarschuwd. Lierse is jong, complexloos en heeft technische kwaliteiten."

Toch ging het bijna mis. "We hebben opnieuw een vermijdbare goal gepakt. We creëerden paar mogelijkheden, maar de bal viel er niet in." Ingrepen van de coach maakten het verschil. "De invallers deden het. Hannes kopte en Nicky trapt hem erin."

De partij sterkte toch het vertrouwen van de coach. "Dit type wedstrijden ging in begin seizoen verloren. Denk aan de match tegen Kortrijk thuis. Nu kunnen we die matchen wel naar onze hand zetten. We moeten niet beschaamd zijn. Als ik de resultaten zie, was het op de andere velden ook zonder overschot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties