Volg de match tussen Zulte Waregem en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Wie pakt de punten aan de Gaverbeek?
20:29
Nog enkele minuten en de match kan gaan beginnen. Het orkest heeft al een passend afscheid gekregen - met champagne en zonder muziek.
1
Zulte Waregem - Racing Genk: 0-0
1
En we zijn er aan begonnen aan de Gaverbeek.
2
En de thuisploeg weet er meteen een corner uit te wringen.
3
De eerste knal op doel is een volley van Aneke. Een metertje over.
5
Daar is de tweede hoekschop al. Gevaar komt er niet van, Jorgensen past verkeerd in maar kan zijn foutje herstellen.
8
De thuisploeg heeft voorlopig alles onder controle.
10
Buffel laat zich al eens vallen in de vijandige zestien, na een mooie pass van Heynen. De scheidsrechter trapt er (uiteraard) niet in.
13
Ook de bezoekers laten nu de bal eens goed gaan. Kansenluw eerste kwartier voorlopig. Bossut pakt een voorzetje van Castagne.
15
Vreemd moment: Ndidi houdt De Ridder nogal gretig tegen. De bodycheck levert geen elfmeter op.
18
En opnieuw een vreemd moment: een verzorger komt wat water geven aan Cissé aan de overkant van het veld. Mag dat volgens de regels? We zijn benieuwd.
21
Kansluw matchbegin
We zitten na 20 minuten wat op onze honger. Aan beide kanten wat halve kansjes - nu weer De Ridder die net niet bij een voorzet van Thiam kan - maar echt genieten was het nog niet.
24
Hands Aneke, vrije trap van op een mooie plek voor Tshimanga. Bossut kan zonder moeite pakken.
26
Okriashvili trapt eerst een medemaat aan, in de herneming is het wel op de bal. Bossut haalt de schuiver makkelijk uit zijn hoek. De bezoekers komen wel opzetten.
27
Köteles moet even alle hens aan dek zette na een erg harde pegel van Jorgensen. Wel te centraal om echt voor gevaar te zorgen.
28

offsite
Plots Okriashvili alleen voor Bossut. Over en bovendien ook buitenspel!
29
 Gele kaart voor Tornike Okriashvili
De eerste gele kaart is voor Okriashvili voor het onderbreken van een beloftevolle aanval.
31
Sami te traag in de balbehandeling, gelukkig is Sammy (Bossut) bij de pinken om Essevee van een tegendoelpunt te houden.
32
De Camargo mist dot van een kans
Nu dan toch echt doelgevaar: Buffel legt Verboom in de luren en legt richting penaltypunt, maar De Camargo tikt van dichtbij nog naast.
33
En we zitten alweer aan de overkant. Thiam in het straatje door Jorgensen, Köteles kan pakken.
35
Nu De Ridder opnieuw met een halve kopkans, terwijl het thuispubliek (en spelers) zich beginnen te ergeren aan het gefluit van Geldhof.
36
Köteles gaat uit zijn dak na save op Lepoint
Verboom en Kaya spelen het meesterlijk uit, via De Ridder kan Lepoint gewoon binnen leggen, maar door een beenveeg van Köteles blijft het 0-0. De goalie van Genk wordt gekker dan een drummer op speed.
40
Nog vijf minuten en we gaan rusten! Het kabbelt wat verder.
43
Nog een paar minuutjes en we gaan rusten. De thuisploeg blijft licht baas, maar zonder grote kansen.
45+1
Een minuutje extra. Daarin nog een knalletje van Kaya, maar Köteles kan in corner werken.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:19
Rusten met 0-0 in Regenboogstadion
Het was geen onvermakelijke eerste helft dat we zagen, maar doelpunten? Neen, dat nog niet ...
46
Bal rolt opnieuw aan de Gaverbeek
We zijn er terug aan begonnen. Voorlopig 22 namen die we al kennen.
46
49
Veel balletjes richting Bossut, die maar wat moet ontzetten. Aan de overkant plukt Köteles gewoon een bal los uit de lucht.
53
Het blijft nerveus voetballen hier aan de Gaverbeek. Nog geen kansen na de koffie.
55
 Gele kaart voor Bryan Heynen
Heynen gaat sleuren aan de mouw van Aneke en krijgt de gele prent.
57
Thiam en co krijgen er de bal in vier tijden niet in. Een doelpuntje zou stilaan mogen ...
59
En daar is de volgende kans al voor Essevee. De Ridder kopt van dichtbij naast.
60
Thiam kan van op rechts afvuren, maar hij wil nog voorzetten. Geen goede keuze voor vandaag.
61
 Gele kaart voor Thomas Buffel
Buffel gaat nu op de enkels van Jorgensen staan en zo is het 0-3 in kaarten
62
 Gele kaart voor Joël Sami
En nu staat het 1-3, want Sami met een halve elleboog aan het adres van De Camargo
62
Vervangen Sekou Cissé
Ingevallen Julien Gorius

65
Het werd even grimmiger op het veld, maar voorlopig geen extra kaartjes. Voetbal willen we zien jongens.
68
De bal wil er niet in ...
Daar is de volgende kans. De Ridder speelt zich goed vrij, Aneke vindt een vingertje van Köteles op zijn lage schuiver. De corner levert niets op.
71
Vervangen Tornike Okriashvili
Ingevallen Enes Ünal

Okri eruit, voor 'die topper naar het schijnt', aldus een collega.
73
Een corner en een vrije trap leveren niets op voor Zulte Waregem. Baudry kopt een eind over en naast.
78
Ünal probeert zijn man voorbij te gaan, maar trap los op diens benen. Voorlopig is het nog Ünognetniet.