Reactie De Ridder stipuleert: "We hebben onszelf niet beloond, maar mogen toch trots zijn"

De Ridder stipuleert: "We hebben onszelf niet beloond, maar mogen toch trots zijn"
Foto: © photonews

Zulte Waregem en Racing Genk deelden aan de Gaverbeek de punten. Na de 0-0 waren de Limburgers vooral blij, terwijl bij Essevee enkel het doelpuntje ontbrak. "Maar we gaan ons nu geen efficiëntieprobleem aanpraten, we moeten ons optrekken aan het goede."

Aernout Van Lindt in Waregem

En het goede, dat was heel wat. Essevee ontwikkelde een pak kansen, schoot meer dan 10 keer binnen het kader en zat er daarbuiten ook nog enkele keren dicht bij. Zonder een uitstekende Köteles bleven de drie punten waarschijnlijk aan de Gaverbeek.

“We hebben het nagelaten onszelf te belonen”, klonk het bij Steve De Ridder. “Het was een goede match en er was maar een ploeg die de drie punten had verdiend: wij. Maar daar koop je niets mee.”

100% penalty

De omstandigheden speelden ook niet mee: “Köteles pakt enkele goede ballen, maar Lepoint had moeten scoren. Ik had altijd die kopbal binnen moeten knikken, en dan was er nog die 100% penalty op mij.”

Jawel: Essevee zag zich een elfmeter door de neus geboord: “Ik krijg de bal en zie dat hij gaat stappen. Ik versnel rond hem heen en hij houdt me tegen, dus was het echt wel een strafschop.”

Ons geen probleem laten aanpraten

Toch ontbrak het ook aan efficiëntie: “Maar ik ga nu niet zeggen dat we een probleem hebben. Laat ons het goede onthouden van deze wedstrijd: we hebben echt mooi voetbal op de mat kunnen brengen.”

“Ik heb me redelijk herpakt na mijn mindere match vorige week. En Onur was ook echt sterk vandaag: hij is een schitterende voetballer met veel gevoel en inzicht: hij ziet zijn ploegmaats beter.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties