Genk houdt zich maar beter vast aan de takken van de bomen tegen Essevee

Genk houdt zich maar beter vast aan de takken van de bomen tegen Essevee
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoera, er is weer echte ontgoocheling bij Zulte Waregem. Er zat zeker en vast meer in tegen Standard, en dat beseften de spelers. Sommigen wilden niet praten, anderen waren scherp in hun oordeel. En dat is een goed teken. Genk is gewaarschuwd!

Door Aernout Van Lindt

Lepoint, De Ridder, Kaya, Sami en Diallo: alle vijf de spelers die we na de wedstrijd op Sclessin spraken vertelden in grote lijnen hetzelfde: er zat meer in, maar er zijn nog grote werkpunten en we moeten blijven knokken om door te groeien.

Dat kunnen we eigenlijk enkel toejuichen. Waar 12 maanden geleden – toen ook na een 3 op 6 met winst thuis tegen Kortrijk en verlies in Lokeren – het gevoel binnen de spelersgroep heerste dat ‘alles wel goed zou komen’, beseft men nu dat er nog werk aan de winkel is.

Dichter bij de sfeer van twee-drie jaar geleden

Vorig jaar kwam het namelijk helemaal niet goed, getuige de laatste plek na 10 speeldagen. Dit jaar heeft Francky Dury er vooral in de hoofden weer iets ingeslepen. “Het sluit meer aan bij de sfeer van twee-drie jaar geleden”, gaf hij al aan.

Toen werd elke keer als Essevee in de hoek lag waar de klappen vielen en er in de pers met scherp werd geschoten uitgepakt met een glansprestatie om de mentale weerbaarheid te tonen. Ze houden zich in Genk maar beter vast … (knipoog). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties