Stadion: Stayen

Herbeleef STVV - Charleroi (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen STVV en Charleroi live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Geen verrassingen in de basiself van Marc Brys. De Petter speelt als centrale verdediger, Teixeira neemt plaats op de bank. Vooraan is het rekenen op de flitsen van Kamada en Boli. Bij de bezoekers ook weinig verrassingen.
1
Sint-Truiden-Charleroi: 0-0
1
Aftrap op Stayen!
We voetballen op Stayen. Wie doet er een gouden zaak voor play-off 1?
2
Busi mag blij zijn dat het de eerste minuut is. Zijn wilde sliding verdiende altijd geel.
4

Goal
Doelpunt van Yohan Boli (Daichi Kamada)
Boli dribbelt zich een weg door de bezoekende defensie en maakt het dan heerlijk af. 1-1 voor STVV.
8
Droomstart van STVV. De thuisfans geven nog een extra vocale steun.
9
Bijna 2-0
Charleroi komt goed weg. Acolatse krijgt al te makkelijk een vrijgeleide op rechts, maar Botaka straft het zwakke verdedigen niet af.
10
Bij Charleroi mogen ze blij zijn dat Boucaut de kaarten op zak houdt. Het is inmiddels de derde stevige overtreding. Deze keer van Dessoleil.
15
Na een verschroeiende start is het tempo nu toch gaan liggen. Charleroi krijgt eindelijk een voet aan de grond, maar kan voorlopig Steppe niet aan het werk zetten.
16
Schotje van Sankhon, maar Penneteau hoeft niet in actie te komen.
20
Bij STVV hopen ze de ruimte in de rug van de Charleroi-defensie te benutten. Al is het wachten op een nieuwe doelkans.
23
Bruno laat de gelijkmaker liggen
Steppe voorkomt de gelijkmaker van Bruno. De doelman pakt uit met een prima reflex na een snelle counter.
26
Vrije trap voor Charleroi, maar Steppe kan de bal eenvoudig klemmen.
27
 Gele kaart voor Dorian Dessoleil
Dan toch de eerste kaart van de match. Dessoleil hindert Boli bij een snelle counter.
29
Garcia rakelings over
Garcia neemt de vrije trap voor zijn rekening, maar zijn poging gaat niet zo heel ver over.
31

Goal
Doelpunt van Yohan Boli (Elton Acolatse)
Dubbele voorsprong voor de thuisploeg. Acolatse zet met een knappe pass Boli op weg naar de 2-0. STVV op rozen.
34
STVV op weg naar play-off 1? Het ziet er zo naar uit. Bij een nederlaag kan Charleroi zo'n ticket helemaal vergeten.
36
Hoekschop Charleroi: de afvallende bal belandt bij Busi, maar Steppe pakt uit met een prima redding.
37

Goal
Doelpunt van Victor James Osimhen (Ali Gholizadeh)
Het is dan toch raak voor Charleroi. Osimhen verschalkt Steppe na een prima voorzet.
40
Leuke zondagavondmatch hier op Stayen. Krijgen we nog meer van dit te zien na de pauze?
42
Osimhen gaat voor zijn tweede, maar gelukkig staat er ene Kenny Steppe onder de palen bij de Truienaars.

Scheidsrechter
Rust
Sint-Truiden - Charleroi: 2-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:45
Rusten met 2-1 na een leuke eerste helft.
46
Vervangen Massimo Bruno
Ingevallen Jérémy Perbet

46
Meteen een waarschuwing van STVV. Penneteau duwt een schot van Acolatse in hoekschop.
51
STVV blijft in balbezit na rust. Acolatse probeert Penneteau in de verste hoek te verschalken, maar de Charleroi-doelman pakt uit met een prima redding.
55
Boli speelt een opvallende match, maar ook Acolatse laat zich opmerken. Deze keer lokt hij een hoekschop uit.
57
Overigens: de aansluitingstreffer van Charleroi was buitenspel. De 2-1 van Osimhen had dus niet goedgekeurd mogen worden.
58
Diandy laat de kans op de gelijkmaker liggen. Ook de tweede helft stelt niet teleur.
60
 Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra
De volgende gele kaart is een feit.
61
Angella zet zich goed door, maar via een thuisspeler verdwijnt de bal in hoekschop.
65
De meeste aanvalslust komt nu toch van Charleroi. Steppe klemt een hoge bal echter gemakkelijk.
66
De Petter probeert het van buiten de zestien, maar zijn schot lijkt nergens op.
70

Goal
Doelpunt van Yohan Boli (Jordan Botaka)
STVV doet een gooi naar de zege. Boli maakt zijn derde van de avond na een prima voorzet van Botaka.
72
Vervangen Cristophe Diandy
Ingevallen Adama Niane

73
Charleroi dreigt nog eens, maar de schuiver van Perbet gaat naast.
74
Ondertussen staat De Bruyn klaar om in te vallen.
77
Vervangen Daichi Kamada
Ingevallen Alexandre De Bruyn

80
Osimhen maakt het bijna nog spannend
Osimhen stift de bal over Steppe, maar de bal dwarrelt naast. Het blijft opletten voor de Kanaries.
83
Vervangen Ali Gholizadeh
Ingevallen David Henen

84
Prima kans voor de bezoekers, maar de vlag gaat de hoogte in. De buit lijkt stilaan binnen voor STVV.
86
STVV moet nog een hoekschop toestaan. Grijpt Charleroi één van de laatste strohalmen?