STVV-aanvaller lukt hattrick én scoort 8 keer in 6 matchen: "Charleroi meteen bij de keel gegrepen"

Bart Ver Elst Alexandre Fiammetti
Bart Ver Elst en Alexandre Fiammetti vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties
STVV-aanvaller lukt hattrick én scoort 8 keer in 6 matchen: "Charleroi meteen bij de keel gegrepen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat ze bij STVV na dit weekend goed op weg zijn om play-off 1 te halen, hebben ze - de collectieve teamprestatie buiten beschouwing gelaten - te danken aan Yohan Boli. Met een drieklapper had hij een groot aandeel in de zege van de Kanaries tegen Charleroi.

De matchbal zat veilig tussen zijn rug en shirt, maar Boli stak zeker niet alle pluimen op zijn hoed na zijn glansprestatie tegen Charleroi. "De overwinning was het belangrijkste vandaag", vertelde de matchwinnaar na afloop. "Ik werd op mijn wenken bediend door mijn ploegmaats. Leuk om in zo'n solidair team en voor zo'n publiek te mogen spelen."

"Van bij de start van de match hebben we Charleroi meteen bij de keel gegrepen. Daarna hebben we weinig weggegeven en hen pijn gedaan door drie keer te scoren", aldus de aanvaller. 

Top 6

STVV staat dankzij de zege steviger in de top 6. Dat niet alleen, want de Truienaars tellen zelfs even veel punten als Standard (3e) en Antwerp (4e). Al doen de rechtstreekse concurrenten wel beter door een gewonnen match meer. "Maar mathematisch zijn we nog niet zeker", klinkt het voorzichtig. 

"Er wachten nog drie matchen, drie finales. We moeten gewoon zo veel mogelijk punten pakken." Dat ze in Haspengouw nog steeds niet over play-off 1 willen spreken, blijkt uit het programma van STVV. Marc Brys en co moeten nog op bezoek bij Club Brugge en Moeskroen. Indien het ticket dan toch nog niet safe is, wacht er op de slotspeeldag thuis nog een herkansing tegen AA Gent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties