Bij STVV blijven ze voorzichtig ondanks nieuwe stap richting play-off 1: "Een mooi verhaal, maar het boek is nog niet af"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 2 reacties
Bij STVV blijven ze voorzichtig ondanks nieuwe stap richting play-off 1: "Een mooi verhaal, maar het boek is nog niet af"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij STVV kunnen ze niet anders meer dan toegeven dat ze een te duchten kandidaat voor play-off 1 zijn. De Kanaries staan knap vijfde met even veel punten als nummers drie en vier Standard en Antwerp. Toch waagt Steven De Petter zich niet aan gedurfde uitspraken na de 3-1 zege tegen Charleroi.

Nochtans is - na gisteren misschien 'was' - Charleroi niet de geliefkoosde tegenstander van de Truienaars. "Het is een ploeg waar we het altijd moeilijk tegen hebben, maar het was eens tijd om dat om te draaien", vertelde De Petter. "Vandaag was een uitgelezen kans om iets recht te zetten. Voor zulke matchen train je elke dag. Meer van dit, dus."

"We zijn een mooi verhaal aan het schrijven, maar we zijn nog niet aan het einde. Het boek is nog niet af", zegt de ervaren middenvelder. "We bekijken alles nog steeds match per match. De spirit zit goed in deze groep en dat zie je op het veld. De moeilijke momenten hangen we echt goed aan elkaar. Het hoeft niet altijd mooi te zijn. Door te vechten voor elkaar kun je ook mooie resultaten behalen."

Nog drie zware matchen

Het programma van de Truienaars in het slot van de reguliere competitie oogt loodzwaar. "We hebben nog geen enkele zekerheid over play-off 1. Er zijn nog drie heel belangrijke matchen. Deze overwinning is mooi, maar vanaf maandag moeten we dit vergeten. Ik denk dat het, zeker gezien ons programma, tot de laatste match zal duren." Dan komt Gent overigens nog op bezoek op Stayen.

Een 4 op 9 moet volstaan voor play-off 1. Ja, toch? "Er zijn ook twee uitmatchen bij", waarschuwt De Petter over de wedstrijden bij Club Brugge en Moeskroen. "We moeten niet te veel rekenen en gewoon naar de volgende match kijken. Ik denk dat het, zeker gezien ons programma, tot de laatste match zal duren", besluit de ex-speler van KV Mechelen en Dender. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties