Mazzu nederig na verlies op Stayen: "Ons verhaal van het seizoen? Eentje van de twee rechthoeken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties
Mazzu nederig na verlies op Stayen: "Ons verhaal van het seizoen? Eentje van de twee rechthoeken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Félice Mazzu toonde zich een echte gentleman na de 3-1 nederlaag op het veld van Sint-Truiden. Heel STVV kreeg lof, maar zelf was hij iets kritischer over de wedstrijd én het seizoen van de Carolo's.

"Eerst en vooral wil ik mijn collega, zijn groep en de club feliciteren. Deze uitslag is verdiend. Ze verdienen kwalificatie voor play-off 1", stak hij van wal.

Daarna werd de Charleroi-coach iets kritischer. "De match van vandaag is eigenlijk de samenvatting van ons seizoen: we geven te veel kansen weg aan de tegenstander. Het verhaal van het seizoen is één van de twee rechthoeken. In onze eigen rechthoek geven we te veel weg, in de andere rechthoek zijn we niet efficiënt genoeg."

"We hadden na de 1-0 nochtans een grote kans met Massimo (Bruno, red.). De tweede helft was niet slecht. We hebben na rust 25 minuten goed gespeeld, maar toen zij hun derde goal maakten, was het over."

Mathematisch nog mogelijk

Met nog drie matchen te gaan, kan het nochtans nog voor Charleroi. Mazzu en co tellen 4 punten achterstand op nummer 6 Anderlecht en 3 stuks op AA Gent (7e). Toch heeft Mazzu niet veel hoop meer. "Mathematisch is het nog mogelijk. Wie weet pakken we een 9 op 9. Dromen mag nog, maar het wordt moeilijk", beseft hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties